καστορέλαιο-to-πιο-αποτελεσματικό-προϊ-145175
©Unsplash

Αν οι γιαγιάδες μας μπορούσαν να διαλέξουν ένα αγαπημένο τους καλλυντικό αυτό θα ήταν σίγουρα το καστορέλαιο. Ελιξίριο μακροζωίας και με αντιφλεγμονώδη δράση, το καστορέλαιο έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο της ομορφιάς από τους Αρχαίους Aιγύπτιους και σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα για do-it-yourself περιποίηση στο σπίτι.

To καστορέλαιο παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis), με τις εντυπωσιακές του ικανότητες να οφείλονται στα 100% φυσικά συστατικά του, την κερατίνη και τη βιταμίνη Ε. Ανάμεσα στις ιδιότητες του, βρίσκονται η ενδυνάμωση των μαλλιών, των φρυδιών και των βλεφαρίδων, αλλά και των νυχιών. Είναι ιδανικό για το ευερέθιστο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, την πιτυρίδα και τα καψίματα, ενώ πυκνώνει τα μαλλιά και τα φρύδια με μία εφαρμογή την ημέρα.

Τι χρειάζεστε; Ένα μπουκαλάκι καστορέλαιο και ένα βαμβάκι. Πριν κοιμηθείτε, και αμέσως μετά από την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, προσθέστε λίγο από το προϊόν στο βαμβάκι και περάστε το στην περιοχή του προσώπου που θέλετε, αφήνοντάς το να δράσει για όλο το βράδυ. Για τα μαλλιά, μπορείτε να το εφαρμόσετε στις άκρες. Λίγες εβδομάδες μετά, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ακολουθούν τα καστορέλαια που προτείνει η Vogue για να πείτε αντίο στο μολύβι φρυδιών:

Καστορέλαιο: To πιο αποτελεσματικό προϊόν για ενδυνάμωση μαλλιών και φρυδιών-1
©doscosmetics

Dos cosmetics Καστορέλαιο φυσικό έλαιο | Shop here

Καστορέλαιο: To πιο αποτελεσματικό προϊόν για ενδυνάμωση μαλλιών και φρυδιών-2
©Bioleon

Bioleon Castor Oil | Shop here

Καστορέλαιο: To πιο αποτελεσματικό προϊόν για ενδυνάμωση μαλλιών και φρυδιών-3
©Macrovita

Macrovita Καστορέλαιο | Shop here

Καστορέλαιο: To πιο αποτελεσματικό προϊόν για ενδυνάμωση μαλλιών και φρυδιών-4
©Agnes

Anges A25 Καστορέλαιο | Shop here

Διαβάστε επίσης | Bronze Magic: Τα καλύτερα bronzer για το καλοκαίρι που έρχεται