Adam Franzino
Adam Franzino
Adam Franzino

DIY: Οδηγός για τέλειο μανικιούρ στο σπίτι

Έξι βήματα για να βάψετε τα νύχια σας όπως οι ειδικοί.

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε στο σπίτι το αψεγάδιαστο μανικιούρ που πετυχαίνουν οι ειδικοί; Τα τέλεια do-it-yourself νύχια αποτελούν πρόκληση για κάθε γυναίκα, αλλά σίγουρα όχι κάτι ακατόρθωτο.

Από τα εντυπωσιακά βερνίκια, μέχρι τα καλύτερα προϊόντα για τέλειο σχήμα, η Vogue παρουσιάζει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι:

1. Βρείτε τον κατάλληλο χώρο

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, καθίστε σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού που σας κάνει να νιώθετε άνετα. Βρείτε την επιφάνεια που θα δουλέψετε και βάλτε μουσική ή την αγαπημένη σας εκπομπή να παίζει στο background.

2. Προετοιμάστε τα νύχια σας

Η σωστή προετοιμασία των νυχιών, μπορεί να κάνει το μανικιούρ σας να κρατήσει μέχρι και 7 μέρες. Πριν αρχίσετε το βάψιμο, σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά και δεν έχουν ίχνη από το προηγούμενο βερνίκι.


©ESSIE

Essie – Remover good as gone | atticabeauty.gr


©THE SIGN TRIBE

The Sign Tribe – Remove and Chill nail polish eraser cream | sephora.gr

 

3. Σχήμα

Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε νυχοκόπτες με επίπεδες άκρες και στη συνέχεια τελειοποιήστε τις άκρες του νυχιού με λίμα. Μόλις δώσετε το επιθυμητό σχήμα, καθαρίστε τα νύχια σας με ασετόν για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα.


©SEPHORA COLLECTION

Sephora Collection – Nail Files | sephora.gr

 


©REVERENCE DE BASTIEN

Reverence De Bastien – Glass nail file | net-a-porter.com

 

4. Κόψτε τις παρανυχίδες – μόνο

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τριμάρετε τις παρανυχίδες σας και να χρησιμοποιείτε buffer για απομακρύνετε το ξηρό δέρμα γύρω από τα νύχια. Αποφύγετε να κόψετε μόνοι σας τα πετσάκια, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν νέες παρανυχίδες, αλλά να προκληθεί ακόμη και μόλυνση.

 


©MARGARET DABBS LONDON

Margaret Dabbs London – Leather-Bound Manicure & Pedicure Set | net-a-porter.com

 

5. Βάψιμο

Έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, έρχεται η στιγμή να βάψετε τα νύχια σας. Εφαρμόστε πρώτα τη βάση και περιμένετε ένα με δύο λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεκινήστε με το χρώμα από το κέντρο του νυχιού και προχωρήστε προς τις άκρες. Είναι καλό να περιμένετε από πέντε μέχρι δέκα λεπτά πριν περάσετε τη δεύτερη στρώση βερνικιού, για να αποφύγετε τυχόν φουσκάλες. Επιπλέον, αυτό το διάστημα βοηθάει το χρώμα να στεγνώσει γρηγορότερα.


©ESSIE

Essie – Color 93 Mezmerised | sephora.gr

 


©CHRISTIAN LOUBOUTIN BEAUTY

Christian Louboutin Beauty – Nail Polish Crosta Meteor | net-a-porter.com


©DIOR

Dior – Base Coat Apricot | atticabeauty.gr

 

6. Συντήρηση

Μόλις το χρώμα στεγνώσει τελείως, εφαρμόστε top coat για λάμψη. Για να επεκτείνετε τη διάρκεια του μανικιούρ σας, μπορείτε να περνάτε κάθε μέρα τα νύχια σας με top coat, αλλά και να εφαρμόζετε ενυδατικό λαδάκι, που τα φρεσκάρει, σαν να βγήκατε μόλις από σαλόνι ομορφιάς.

 


©OPI

OPI – Nail Lacquer Top Coat | atticabeauty.gr

 


©FRENCH GIRL ORGANICS

French Girl Organics – Nail & Cuticle Oil | net-a-porter.com


Διαβάστε περισσότερα για τις τάσεις στα νύχια στο Vogue.gr.

Scroll to Top