κρυμμένο-μυστικό-304748
©Penhaligon's

Ασυνήθιστο, ισχυρό, σπινθηροβόλο. Με αυτές τις λέξεις μάς σύστησε η αρωματοποιός Fanny Bal το ολοκαίνουργιο άρωμα Mr Thompson του βρετανικού οίκου Penhaligons, στην online συνέντευξη που μας παραχώρησε. O Mr Thompson είναι ο μπάτλερ της φανταστικής βρετανικής αριστοκρατικής οικογένειας, χαρακτήρες της οποίας έχουν ήδη παρελάσει από τη Penhaligons Portraits Collection. «Είναι ένας άνθρωπος που δρα στο παρασκήνιο και γνωρίζει όλα τα μυστικά της οικογένειας και των καλεσμένων της. Είναι ένας επιδέξιος κατάσκοπος!» μας είπε. Σαν κατάσκοπος και η ίδια, οσμίζεται και συνδυάζει νότες που μπορούν να κομίσουν κάτι διαφορετικό στην αρωματοποιία. Μιλώντας γι’ αυτό το νέο δημιούργημά της, εξηγεί: «Είναι ένα άρωμα ξυλώδες, κρεμώδες και λουλουδάτο. Ξεκίνησα με την αντίθεση που κάνουν το μαύρο πιπέρι και η ίριδα και πρόσθεσα γεράνι, για να αποκτήσει η σύνθεση μια πιο αρρενωπή πλευρά. Είναι μεγάλη πρόκληση να δουλεύεις με την ίριδα, που μπορεί να δώσει ένα απαλό πουδρέ αποτέλεσμα, αλλά και ένα πιο έντονα θηλυκό». Η Fanny Bal χρησιμοποίησε επίσης γάλα σουσαμιού, έλαιο λεβάντας και ξύλο βελανιδιάς, συστατικά που προσθέτουν αισθησιασμό και μυστήριο.

Κρυμμένο μυστικό-1

Όπως όλη η οικογένεια Portraits, έτσι και το μπουκάλι του Mr Thompson κοσμείται από ένα γλυπτό κεφάλι ελέφαντα, ζώου με δυνατή μνήμη – ένας συμβολισμός ότι κανείς δεν ξεχνά κάτι που αξίζει πραγματικά. Όπως αυτό το συγκλονιστικό άρωμα!

Κρυμμένο μυστικό-2

* Τα προϊόντα Penhaligons διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica City Link, Golden Hall, Τσιμισκή, και στο atticadps.gr.