lea-seydoux-τα-μυστικά-ομορφιάς-ενός-γνήσιου-french-girl-205610
©Getty Images

Αν το French-girl beauty είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν σίγουρα της Léa Seydoux. Εffortless, διακριτικές και νεανικές, όλες οι αλλαγές που έχει επιχειρήσει στην εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια έγιναν με γνώμονα τη φυσικότητα και την ανεπιτήδευτη κομψότητα. Διαθέτοντας την ικανότητα να προσαρμόζεται σαν χαμαιλέοντας σε όποιον ρόλο και αν της δοθεί, δε μπορούμε να μη θέλουμε να μάθουμε ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς της. Αυτή τη στιγμή, πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του νέου αρώματος του οίκου Louis Vuitton Spell On You και μιλάει στη βρετανική Vogue για το πώς αντιλαμβάνεται την ομορφιά.

Τι σημαίνει για εσένα η ομορφιά;

Επειδή μεγάλωσα στο Παρίσι, έβλεπα διαρκώς πολύ όμορφες γυναίκες, είτε στην πραγματική ζωή, είτε στην οθόνη. Ωστόσο, μιας και ταξίδευα από πολύ μικρή, αντιλήφθηκα γρηγορα πως δεν υπάρχει «μία» ομορφιά. Αντιθέτως, διαφέρει και εξελίσσεται σε πολλές μορφές.

Πώς θα περίγραφες τη σχέση του με την ομορφιά;

Λόγω της δουλειάς μου μου αρέσει αν δοκιμάζω νέα πράγματα στην εμφάνισή μου, αλλά πάντα με βάση το natural look.

Μέσα στα χρόνια σε έχουμε δει με πολλά διαφορετικά hairstyles – μακριά ξανθά μαλλιά, pixie cut και καρέ – ποιο σου ταίριαξε καλύτερα;

Είναι ενδιαφέρον το πώς μπορούμε να αλλάζουμε κουρέματα, αλλά εσωτερικά παραμένουμε ίδιοι. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν σχηματίζουμε την άποψή μας για εμάς κοιτώντας την εικόνα στο καθρέφτη. Καθώς κοινωνικά, τείνουμε να ταυτίζουμε τα μακριά μαλλιά με πιο ρομαντική, κοριτσίστικη εικόνα, ενώ τα κοντά, με μια πιο avant-garde και cool. Για εμένα αυτή τη στιγμή τα κοντά μαλλιά είναι ελευθερία, είναι πιο ανάλαφρα, όποτε αυτό νιώθω πως μου ταιριάζει!

Léa Seydoux: Τα μυστικά ομορφιάς ενός γνήσιου french girl-1
©BY JEAN BAPTISTE MONDINO

Τι ψάχνεις σε ένα άρωμα;

Πάντα αναζητώ αρώματα με τα οποία να ταυτίζομαι. Θέλω να αποκαλύπτουν κομμάτια του εαυτού μου.

Μπορείς να μας πεις για το νέο Spell On You άρωμα? Πώς θα περιέγραφες τη μυρωδιά του;

Το όνομα τα λέει όλα! Είναι ένα ακαταμάχητο και αισθαντικό άρωμα. Υπάρχει μια μαγεία στον τρόπο που ο Jacques (ο Louis Vuitton Master Perfumer) αναμειγνύει το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και την ίριδα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως είναι ντελικάτο και διακριτικό, δεν σε επισκιάζει.

Πώς αισθάνεσαι όταν το φοράς;

Έχω ακούσει ηθοποιούς να λένε πως για να μπουν σε κάποιο ρόλο πρέπει να φορέσουν ένα συγκεκριμένο άρωμα. Αυτό που με ενθουσιάζει με το Spell On You είναι πως νιώθω ο εαυτός μου όταν το φοράω. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία της γυναίκας Louis Vuitton, νιώθει ισχυρή, όσο αφήνει τη μυρωδια της στους άλλους.

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Jean-Baptise Mondino στην καμπάνια; 

Γνωρίζω τον Jean-Baptiste πολλά χρόνια και έτσι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι θα φωτογραφήσει την καμπάνια. Όταν μου εξήγησε πώς θέλει να είναι, τον εμπιστεύτηκα πλήρως – για τον ανοιχτό χώρο, τη γωνία της κάμερας, την ιδέα πίσω από τη φωτογράφιση. Όταν συζητούσαμε για την έμπνευσή του μου μίλησε για Nouvelle Vague, αυτό με κέρδισε αμέσως.

Έχεις συνεργαστεί πολλές φορές με τον οίκο για καμπάνιες; Νιώθεις κάπως διαφορετικά στην τελευταία;

Περιστασιακά, ανατρέχω στις προηγούμενες καμπάνιες μας με τον Louis Vuitton, όπου φοράω δημιουργίες του Nicolas Ghesquière, και βλέπω τον εαυτό μου σε άλλα στάδια της ζωής μου. Μπορεί να μοιάζει παράλογο, αλλά η σύνδεση που ένιωσα με τον Jean-Baptiste με γέμισε αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά τα χρόνια, βλέπετε τη σχέση μου με τον οίκο, αλλά και τη σχέση μου με τον εαυτό μου, αυτή η συνεργασία είναι ένα συνεχές ταξίδι για εμένα.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Το χτένισμα που θα κάνουμε περισσότερο το 2022

MHT