λευκή-άργιλος-το-συστατικό-που-πρέπει-187432
©@onparledemode

Aν έχετε λιπαρό δέρμα και μέχρι τώρα δεν έχετε ξανακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες της λευκής αργίλου ή αλλιώς καολίνης για τις επιδερμίδες που τείνουν να παράγουν υπερβολικό σμήγμα, ήρθε η στιγμή να ενημερωθείτε για κάτι που μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπό σας. Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα ταλαιπωρούνται συχνά από ακμή, σπυράκια, μαύρα στίγματα και ξεσπάσματα που αφήνουν σημάδια στο πρόσωπό τους και είναι λογικό να αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν. Οι μάσκες με άργιλο λειτουργούν σωτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις και παρακάτω θα σας αναλύσουμε το γιατί.

H καολίνη ή αλλιώς λευκή άργιλος αποτελεί βάση πολλών συμπληρωματικών θεραπειών (με τη μορφή σαπουνιών και μασκών καθαρισμού) για την αντιμετώπιση της ακμής, καθώς είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ενυδατώνει το δέρμα αφήνοντας το απαλό. Η λιπαρότητα και η υπερβολική λάμψη που προκαλεί, αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά από ένα συστατικό που βρίσκεται στη φύση και αξιοποιείται από τον κόσμο της ομορφιάς σε πολλά προϊόντα όπως makeup, φάρμακα και καθαριστικά προσώπου.

Τα οφέλη

Όπως είπαμε και παραπάνω αυτό που κάνει την καολίνη σωτήρια όσον αφορά τα λιπαρά δέρματα είναι η ικανότητά της να δεσμεύει το σμήγμα και στη συνέχεια να το απορροφά. Για τις ζώνες Τ που είναι περισσότερο λιπαρές από το υπόλοιπο πρόσωπο, η λευκή άργιλος μπορεί να προσφέρει ματ όψη, ενώ εξαφανίζει και τα μαύρα στίγματα κάνοντας λεία την επιδερμίδα. Το πεδίο δράσης της είναι μικρό και συγκεκριμένο, αλλά απολύτως αποτελεσματικό για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πώς τη χρησιμοποιούμε

Παρόλο που πρόκειται για ένα αρκετά δοκιμασμένο συστατικό, καλό είναι να μην κάνετε υπερβολική χρήση για να αποφύγετε τυχόν ξηρότητα στο δέρμα, ενώ αν έχετε ήδη ξηρή επιδερμίδα ίσως η καολίνη δεν είναι για εσάς.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα οφέλη της λευκής αργίλου είναι να αναμείξετε τη λευκή πούδρα με λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει «σώμα» το μείγμα και να το απλώσετε σε καθαρό πρόσωπο για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Την ίδια μάσκα μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα ενεργά συστατικά, όπως το γάλα ή το γιαούρτι, ανάλογα με την υφή που επιθυμείτε αλλά και τις ανάγκες του προσώπου σας.

Διαβάστε επίσης | Μάσκα ομορφιάς με αγγούρι: 5 diy συνταγές για όλες τις επιδερμίδες

MHT