πώς-θα-μαυρίσετε-καλύτερα-και-με-ασφάλ-181491
©Adenorah/Instagram

Η προστασία της υγείας του δέρματός μας είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Το καλοκαίρι όμως όλες θέλουμε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που θα μας συνοδεύει μέχρι τις φθινοπωρινές ημέρες. Πώς θα μαυρίσουμε με ασφάλεια, πώς θα προετοιμάσουμε σωστά το δέρμα μας και πώς θα αποφύγουμε τη φθορά από τη UV ακτινοβολία.

Η Vogue προτείνει τις συμβουλές για χρυσαφένιο μαύρισμα με διάρκεια και φυσικά ασφάλεια.

Πώς θα μαυρίσετε καλύτερα και με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι-1
©Adenorah/Instagram

Μην παρασύρεστε από τον υψηλό δείκτη SPF

Η αίσθηση πως χρησιμοποιώντας μικρότερο δείκτη, μαυρίζετε καλύτερα είναι σίγουρα λανθασμένη. Για την προστασία της επιδερμίδας σας επιλέξτε σίγουρα δείκτη SPF30 ή SPF 50. Μην παρασυρθείτε ωστόσο από τον υψηλό δείκτη θεωρώντας πως δεν χρειάζεται και τόσο συχνή ανανέωση. Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα και μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες.

Μάθετε τα όρια της επιδερμίδας σας

Τα κύτταρα δεν παράγουν ασταμάτητα μελαμίνη. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο με τρεις ώρες, ή και λιγότερο για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Μετά από αυτό το διάστημα ξεκινά και η έκθεση του δέρματος στη φθορά που προκαλεί η UV ακτινοβολία. Μην σκέφτεστε λοιπόν πως μια ολόκληρη ημέρα στην παραλία θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά το μαύρισμα σε σχέση με δύο ώρες έκθεσης στον ήλιο.

Κάντε διαλείμματα

Τα μικρά διαλείμματα από τον ήλιο μειώνουν και τον κίνδυνο για εγκαύματα, με αποτέλεσμα και το μαύρισμα να είναι πιο ασφαλές και να διαρκεί περισσότερο. Έχετε πάντα κοντά σας μια ομπρέλα ή φροντίστε να επισκέπτεστε ένα σκιερό μέρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Βγείτε την κατάλληλη ώρα στον ήλιο

Οι γιατροί προειδοποιούν να αποφεύγουμε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία το διάστημα 10 το πρωί με 4 το απόγευμα. Μην σκέφτεστε όμως πως αν εκτεθείτε στον ήλιο το απόγευμα δεν θα πετύχετε το επιθυμητό μαύρισμα. Είναι καλύτερο να επισκέπτεστε την παραλία τις απογευματινές ώρες, για να πετύχετε το επιθυμητό μαύρισμα.

Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να επιταχύνουν το μαύρισμα, ενώ παράλληλα προστατεύουν από τα εγκαύματα. Πρόκειται για τροφές είναι πλούσιες σε Β-καροτίνη όπως οι πιπεριές, τα καρότα, το πεπόνι, τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι. Η Β-καροτίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να περιορίσουν τη φθορά που προκαλεί η UV ακτινοβολία.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Η σωστή ενυδάτωση βοηθά και το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Αρχικά θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία, για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Επιπλέον μια κρέμα εντατικής ενυδάτωσης για το σώμα, θρέφει την επιδερμίδα και περιορίζει το σχηματισμό νεκρών κυττάρων που αλλοιώνουν το μαύρισμα.

Προετοιμάστε σωστά το δέρμα σας

Πριν βγείτε στην παραλία, φροντίστε να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας με ένα προϊόν scrub, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Διαβάστε επίσης | 6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα

MHT