6-κουρέματα-που-ταιριάζουν-στα-στρογγυ-181435
©Getty Images

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα κούρεμα για στρογγυλά πρόσωπα; Να χαρίζει όγκο και κίνηση και να πλαισιώνει σωστά το πρόσωπο δημιουργώντας συμμετρίες και τονίζοντας τα ζυγωματικά. Πολλές γυναίκες ζητούν από τους κομμωτές τους ένα κούρεμα που διαμορφώνει στο στρογγυλό πρόσωπο γωνίες και το λεπταίνει, γι’ αυτό και τα layers συνηθίζονται σε αυτό το σχήμα προσώπου.

Το ιδανικό κούρεμα για το πρόσωπό σας μπορεί πραγματικά να αναδείξει τα δυνατά μας σημεία, γι’ αυτό και η Vogue προτείνει τις συμβουλές των τοπ hairstylists.

6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα-1
©Getty Images
6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα-2
©Getty Images

Το μεσαίου μήκους καρέ

Αυτό το μεσαίο καρέ είναι το πιο δημοφιλές για στρογγυλά πρόσωπα, καθώς δίνει μια πιο κάθετη αίσθηση και αναδεικνύει χαρακτηριστικά όπως τα ζυγωματικά. Για να δημιουργήσετε γωνίες στο πρόσωπο επιλέξτε για τα μαλλιά σας ένα καρέ κούρεμα με layers κα όχι ολόισιο. Όσο για τα χτενίσματα που θα κάνετε, οι hairstylists προτείνουν μικρούς κυματισμούς και πιο messy εφέ.

6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα-3
©Getty Images

Τα μακριά μαλλιά

Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο φυσικά και μπορούν να απολαμβάνουν τα μακριά μαλλιά τους. Προτείνεται όμως ένα κούρεμα με φιλάρισμα στο μπροστά μέρος του κεφαλιού, ή και πλαϊνές αφέλειες, που πλαισιώνουν το πρόσωπο δημιουργώντας γωνίες. Σας ταιριάζουν επίσης τα old Hollywood χτενίσματα με τους ρετρό κυματισμούς και τους έντονους όγκους.

6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα-4
©Getty Images

Το pixie cut

Το τολμηρό αλλά και ιδιαίτερα θηλυκό pixie κούρεμα, απογειώνεται σε γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο, όπως μας έχουν αποδείξει κατά καιρούς πολλές σταρ που το έχουν επιλέξει, ανάμεσά τους η Kaley Cuoco ή η Jennifer Lawrence. Αυτό το κούρεμα θέλετε να έχει όγκο, οπότε αποφύγετε τα έντονα layers που μειώνουν τα μαλλιά. Μπορείτε να δημιουργήσετε και φράντζα στο μέτωπο, με πλαϊνή φορά ώστε να διαμορφώνει γωνίες στο πρόσωπο.

6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα-5
©Getty Images

Για σγουρά μαλλιά

Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό και τα μαλλιά σας σγουρά, το κλειδί είναι να δημιουργήσετε layers όποιο μήκος κουρέματος και αν επιλέξετε να κάνετε. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο φαίνεται λίγο πιο λεπτό και τα χαρακτηριστικά σας αναδεικνύονται.

Διαβάστε επίσης | 5 χρώματα μαλλιών για να δείχνετε νεότερες

MHT