vegan-κερατίνη-γιατί-είναι-η-πιο-ασφαλής-λύ-180371
©Unsplash

Aν ξυπνάτε το πρωί με φριζαρισμένα και θαμπά μαλλιά, όπως εγώ, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τη θεραπεία vegan κερατίνης – και όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι! Την ανακάλυψα στο κομμωτήριο Anastasios Hair Style Studio στη Γλυφάδα, ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες που παρέχονται εκεί, και δεν παραλείπω να την επαναλαμβάνω, αφού το απόλυτα sleek αποτέλεσμα -και η ασφαλής και ευχάριστη εφαρμογή της που δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά- διευκολύνει την καθημερινή μου εμφάνιση. Πρέπει να πω επίσης ότι ο Αναστάσιος είναι από μόνος του «εμπειρία», αφού έχει πάθος με το επάγγελμά του και εργάζεται “sur mesure”, κάνοντας ξεχωριστούς συνδυασμούς θεραπειών, κουρεμάτων και χτενισμάτων σε κάθε πελάτισσά του, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά της. Δεν υπάρχει γι’ αυτόν ένας γενικός κανόνας τον οποίο ακολουθεί, αλλά αφιερώνοντας χρόνο και αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, σχηματίζει το προφίλ της κάθε γυναίκας και στη συνέχεια, πάντα σε συνεννόηση μαζί της, δημιουργεί τη νέα της εικόνα. Όση ώρα, λοιπόν, φρόντιζε τη δική μου εικόνα, άρπαξα την ευκαιρία να του ζητήσω να με ενημερώσει λεπτομερώς για τη θεραπεία vegan κερατίνης. Να τι μου είπε:

Vegan κερατίνη: Γιατί είναι η πιο ασφαλής λύση για ολόισια μαλλιά;-1

Τι είναι, λοιπόν, Αναστάσιε η vegan κερατίνη;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η κερατίνη είναι μια ινώδης δομική πρωτεΐνη της τρίχας, που λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα από την υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου όμως αποδυναμώνεται, λόγω της έκθεσης στον ήλιο και σε επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και εξαιτίας του styling και διαφόρων χημικών εργασιών, με αποτέλεσμα η τρίχα γίνεται πορώδης σε διάφορα σημεία και φριζάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι η κερατίνη περιέχεται σε πολλά προϊόντα styling, ώστε να ενδυναμώνει και να τιθασεύει τα μαλλιά. Φυσικά, πιο αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες κερατίνης που εξασφαλίζουν μόνιμο ίσιωμα, που λειαίνει την τρίχα κι ενισχύει τη λάμψη της. Συνήθως περιέχουν παράγωγα φορμαλδεΰδης ή το πολύ ασφαλέστερο γλυοξαλικό οξύ. Τα συστατικά αυτά εισχωρούν στην τρίχα και τροποποιούν τους δεσμούς της, για να την σταθεροποιούν σε ίσια θέση. Όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους, έτσι και στην κομμωτική η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας νέα, βελτιωμένα προϊόντα. Οι νέες vegan κερατίνες, λοιπόν, δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη, παράγωγα αυτής ή άλλες τοξικές και επιβλαβείς χημικές ουσίες, ενώ έχουν χαμηλό pH, που σημαίνει ότι δρουν με φιλικό τρόπο στα μαλλιά, χωρίς να τα φθείρουν. Αντιθέτως, θωρακίζουν την τρίχα κι ενισχύουν την ανθεκτικότητά της. Αποτελούν την πρώτη, απόλυτα φυτική, μη αλκαλική υπηρεσία για μόνιμο ίσιωμα. Επιπλέον, συνδυάζονται ελεύθερα με όλες τις τεχνικές χρώματος.

Απαιτείται κάποια συγκεκριμένη τεχνική για την εφαρμογή της;

Οι vegan κερατίνες εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως η κλασική. Η θεραπεία πραγματοποιείται αποκλειστικά στα κομμωτήρια, από έμπειρο προσωπικό. Μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για απόλυτα ίσια και, κυρίως, υγιή μαλλιά είναι να επιλεγεί το σωστό προϊόν ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί σχολαστική διάγνωση και ανάλυση των αναγκών κάθε πελάτισσας. Πρέπει επίσης να γίνει καλή προετοιμασία των μαλλιών πριν από την εφαρμογή και να επιλεγεί η σωστή θερμοκρασία κατά τη λείανση με βάση την ποιότητα της τρίχας. Το «κλειδί» είναι η εμπειρία και η εξειδίκευση του κομμωτή, αφού κανένα προϊόν δεν κάνει θαύματα σε όλα τα μαλλιά.

Vegan κερατίνη: Γιατί είναι η πιο ασφαλής λύση για ολόισια μαλλιά;-2
©Unsplash

Έχει τα ίδια αποτελέσματα με την κλασική ζωική κερατίνη;

Έχει τα ίδια αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το ίσιωμα, αλλά εντυπωσιακά καλύτερα στην ποιότητα και την αίσθηση. Οι vegan κερατίνες αφήνουν τα μαλλιά απόλυτα φυσικά, χωρίς κολλώδη υφή επειδή λειτουργούν εσωτερικά, σε αντίθετη με τις κλασικές που δρουν σαν φιλμ στην επιφάνεια. Συνήθως περιέχουν ένα εξειδικευμένο μείγμα αμινοξέων που εισχωρεί στον φλοιό της τρίχας και αλλάζει τη δομή της με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ότι αφήνουν τα μαλλιά απόλυτα υγιή, ίσια, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

Το αποτέλεσμα είναι ημιμόνιμο/μόνιμο και πόσο διαρκεί;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο στα μήκη όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Οι vegan κερατίνες δεν έχουν τους περιορισμούς της κλασικής: η πελάτισσα λούζεται στο τέλος, οπότε από την ίδια κιόλας ημέρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στα μαλλιά της, χωρίς να φοβάται ότι θα «τσακίσουν» – να τα πιάσει ψηλά, να χρησιμοποιήσει προϊόντα styling και εργαλεία θερμότητας… Μπορεί επίσης να κάνει ελεύθερα τεχνικές εργασίες ή μπάνιο στη θάλασσα και την πισίνα.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών;

Ναι, αφού προηγηθεί σωστή διάγνωση και επιλεγεί το κατάλληλο για την περίπτωση προϊόν. Χρησιμοποιείται σε σγουρά μαλλιά, για να μειώνει στο ελάχιστο τον χρόνο ισιώματος, σε ταλαιπωρημένα για να εξαλείψει το φριζάρισμα ή σε θαμπά για να μεγιστοποιήσει τη λάμψη. Επίσης, λόγω της απουσίας βλαβερών χημικών παραγόντων, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ακόμα και σε εγκύους ή θηλάζουσες. Στα κομμωτήρια Anastasios στη Γλυφάδα και στα Ιωάννινα, η πρώτη μας μέριμνα είναι να διατηρούμε ή να ενισχύουμε την υγεία των μαλλιών. Μετά από σχολαστική διάγνωση των αναγκών κάθε πελάτισσας, της προτείνουμε τις κατάλληλες εξατομικευμένες θεραπείες. Η θεραπεία κερατίνης είναι πραγματικά ένα από τα ισχυρά μας «όπλα» και υποσχόμαστε τέλεια αποτελέσματα. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο στιλπνά κι ανθεκτικά θα είναι τα μαλλιά σας! Εξίσου σημαντική όμως είναι και η φροντίδα τους μετά τη θεραπεία. Γι’ αυτό, δίνουμε αναλυτικές οδηγίες και προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα για το μέγιστο δυνατό διάστημα. Το καλοκαίρι απέχει πλέον ελάχιστα, οπότε τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε μια τέτοια θεραπεία και να απαλλαγείτε από το χρονοβόρο ίσιωμα των μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο. Επιπλέον, δεδομένης της φθοράς που προκαλεί η συχνή έκθεση στον ήλιο, η θεραπεία ισιώματος με vegan κερατίνη θα αποδειχθεί ευεργετική για τα μαλλιά σας και θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας συνήθειες στην αρχή κάθε καλοκαιριού.

Anastasios Hair Style Studio

Anastasios Style Studio Λαοδίκης 29, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680880 | Μιχαήλ Αγγέλου 28 & Χαριλάου Τρικούπη, Ιωάννινα, τηλ. 2651039111, www.anastasios.gr

Facebook @anastasioshairstudio | Instagram @anastasiosathens

#anastasiosathens #anastasiosglyfada

MHT