5-χρώματα-μαλλιών-για-να-δείχνετε-νεότε-176752
©Olivia Palermo/Instagram

Το πιο βασικό μυστικό ομορφιάς είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, να αγκαλιάζουμε την ηλικία μας, τις ατέλειές μας, ακόμα και τη φθορά που μπορεί να φέρνει ο χρόνος. Σίγουρα όμως υπάρχουν και μικρά τρικ που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να λάμπουμε περισσότερο. Ένα από αυτά είναι το χρώμα των μαλλιών μας. Οι hair experts συμβουλεύουν πως υπάρχουν χρώματα μαλλιών, αλλά και τεχνικές που φωτίζουν σωστά το πρόσωπο, δημιουργούν γωνίες και μας αφαιρούν χρόνια, οπότε έχουμε κάθε λόγο να ακολουθήσουμε τα tips τους. “Είναι σημαντικό να επιλέγετε αποχρώσεις όπως το απαλό καστανό, οι ξανθιές ανταύγειες και γενικότερα οι τεχνικές που ανοίγουν το χρώμα των μαλλιών και όχι το αντίθετο”, συμβουλεύει η hairstylist και color expert Stephanie Brown.

H Vogue συγκέντρωσε αυτές τις αποχρώσεις στα μαλλιά που μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες:

View this post on Instagram

A post shared by Lola 🌻 (@lolabsqt)

Το balayage

Σίγουρα η πιο δημοφιλής τεχνική στα μαλλιά τα τελευταία χρόνια. Το balayage ανοίγει προς τις άκρες και παραμένει φυσικό στη ρίζα. Για ακόμα πιο φωτεινό αποτέλεσμα, ζητήστε από τον κομμωτή σας να προσθέσει και χρυσαφί τόνους ανάμεσα στα highlights. Αυτό το τρικ αυτόματα θα φωτίσει περισσότερο το πρόσωπό σας.

5 χρώματα μαλλιών για να δείχνετε νεότερες-1
©Alexa Chung/Instagram

Τα σοκολατί babylights

Ένα από τα πιο φυσικά εφέ για τα καστανά μαλλιά σας, είναι να προσθέσετε λίγο πιο ανοιχτά highlights σε σχέση με το χρώμα της βάσης. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ natural.

5 χρώματα μαλλιών για να δείχνετε νεότερες-2
©Alessandra Ambrosio/Instagram

To hair contouring

Η τεχνική που δημιουργεί γωνίες στο πρόσωπο και τονίζει τα χαρακτηριστικά σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές πιο ανοιχτόχρωμες τούφες ανάμεσα στα μαλλιά σας. προσοχή όμως, μέχρι τέσσερις τόνους πιο ανοιχτές σε σχέση με τη βάση των μαλλιών.

5 χρώματα μαλλιών για να δείχνετε νεότερες-3
©Cara Delevingne/Instagram

Bronzing Hair

Ένα πραγματικά ανεπιτήδευτο στυλ που δίνει την αίσθηση πως τα μαλλιά σας άνοιξαν από τον ήλιο. Στην πραγματικότητα αυτή η τεχνική περιέχει baby lights, δηλαδή πολύ λεπτές ανταύγειες που δημιουργούν κίνηση στα μαλλιά και φωτίζουν το πρόσωπο.

5 χρώματα μαλλιών για να δείχνετε νεότερες-4
©Olivia Palermo/Instagram

Bronde Ombré

Για να ακολουθήσετε αυτό το στυλ, διατηρήστε τις ρίζες στο μαλλιών στο φυσικό χρώμα και ανοίγουν έντονα προς τα κάτω, σε πιο ξανθιά απόχρωση. Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για καστανές γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν το ξανθό, χωρίς να κάνουν ολική αλλαγή στη ρίζα.

Διαβάστε επίσης | 5 αποχρώσεις για τα μαλλιά που προτείνει η hair colourist της Miranda Kerr

MHT