τα-8-βήματα-για-το-τέλειο-ponytail-176502
©Getty Images

Το ponytail δεν είναι απλά ένα σούπερ διαχρονικό χτένισμα, αλλά αποτελεί και αυτή τη λύση που μπορεί να μας σώσει σε κάθε περίσταση, από ένα επαγγελματικό ραντεβού, μέχρι μια βραδινή έξοδο, όταν δεν υπάρχει χρόνος να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας. Η αλογοουρά μπορεί ακόμα να μας κάνει να δείχνουμε νεότερες, καθώς “τραβά” το δέρμα προς τα πάνω και δημιουργεί αυτό το lifting εφέ.

Η Vogue έφτιαξε ένα how-to οδηγό για το τέλειο ponytail:

Τα 8 βήματα για το τέλειο ponytail-1
©Getty Images

Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας πριν τα πιάσετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να δημιουργήσετε μια sleek σφιχτή αλογοουρά, θα πρέπει πρώτα να ισιώσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας με το σεσουάρ και μια βούρτσα και να εφαρμόσετε ένα σέρουμ ή τζελ για να είναι σταθερά.

Αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο messy αποτέλεσμα, τότε πριν πιάσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να δώσετε όγκο στις ρίζες με ένα volume προϊόν και με το σεσουάρ, ρίχνοντας τον αέρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες πριν τα χτενίσετε, για να δείχνουν πιο περιποιημένα και να μην πετάνε. Αν χρειαστεί εφαρμόστε στις φύτρες ή τους κροτάφους ένα προϊόν mousse.

Μοιράστε τα μαλλιά σας σε δύο μέρη, αριστερά και δεξιά της χωρίστρας. Πιάστε πρώτα το ένα μέρος και μετά το άλλο και στη συνέχεια τα ενώνετε.

Τα 8 βήματα για το τέλειο ponytail-2
©Getty Images

Αν αφού πιάσετε τα μαλλιά σας εντοπίζετε ατέλειες, μπορείτε φυσικά να προχωρήσετε στις απαραίτητες διορθώσεις. Φιξάρετε τις ατίθασες τρίχες με ένα σπρέι και χτενίστε το ponytail για να δείχνει πιο περιποιημένο.

Οι φύτρες και οι πολύ μικρές τριχούλες, μπορούν να σταθεροποιηθούν καλύτερα με ένα βουρτσάκι, όπως για παράδειγμα ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε έλαιο μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού, για να λειάνετε τις τρίχες. Επιλέξτε όμως ένα ξηρό λάδι για να μην δημιουργηθεί λιπαρότητα. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μικρούς κυματισμούς με τις φύτρες ή τις πολύ κοντές τούφες στο πλάι, είναι μια τάση που ανακαλύψαμε στα catwalks.

Για να δημιουργήσετε ένα ψηλό ponytail, αρχικά θα πρέπει αν δείτε αν ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Το συγκεκριμένο στυλ είναι ιδανικό για στρογγυλά πρόσωπα και τετράγωνα. Αντίστοιχα το low ponytail ευνοεί περισσότερο τα οβάλ πρόσωπα.

Τα 8 βήματα για το τέλειο ponytail-3
©Getty Images

Originally published on Vogue.it

Διαβάστε επίσης | 5 εύκολα χτενίσματα για να αντιμετωπίσετε τις bad hair days