κυματιστά-μαλλιά-ποια-hairstyles-τα-αναδεικνύ-174473
©Jonathan Daniel Pryce

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά τα κυματιστά μαλλιά μπορούν να αναδειχθούν σχετικά εύκολα σε κάθε κούρεμα, γιατί πρόκειται για έναν τύπο μαλλιών αρκετά ευέλικτο και προσαρμοστικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν μεταβλητές που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν πάμε να υιοθετήσουμε ένα wavy haircut, και κυρίως σε κοντά μαλλιά όπου ο όγκος μπορεί να δυσχεράνει το styling. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε για να αποκτήσουμε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά;

Κουρεύονται βρεγμένα ή στεγνά;

Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-1
©Jonathan Daniel Pryce

Ο γενικός κανόνας αναφέρει ότι τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται όντας ακόμη βρεγμένα, ειδικά όταν όταν πρόκειται για ίσια και σπαστά. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες θεωρίες που λένε πως τα σγουρά μαλλιά είναι καλύτερο να κουρεύονται στεγνά για να μην υπάρξει περίπτωση να γίνει κάποιο λάθος με το μήκος (καθώς όντας βρεγμένα τα μαλλιά κονταίνουν και οι μπούκλες συρρικνώνονται).

Μαλλιά μεσαίου μήκους

Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-2
©Jonathan Daniel Pryce

Ένα μακρύ καρέ ή ένα κούρεμα που αφήνει τα μαλλιά να πέφτουν χαλαρά μέχρι τους ώμους ή λίγο πιο κάτω είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τις γυναίκες με φυσικά κυματιστά μαλλιά. Ένα προϊόν styling για φινίρισμα μπορεί να απογειώσει το αποτέλεσμα, αν και η συμβουλή για αυτό το μήκος είναι να αφήσετε τα μαλλιά να σταθούν όσο πιο φυσικά γίνεται.

Δοκιμάστε layers αν έχετε πολύ πυκνά μαλλιά

Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-3
©Jonathan Daniel Pryce

Τα κυματιστά και σπαστά μαλλιά τείνουν να φουντώνουν καθώς έχουν όγκο. Για να το αποφύγετε αυτό ένας τρόπος είναι τα κουρέψετε ίσια, αλλά με εσωτερικά layers που δεν φαίνονται, τα οποία θα δώσουν στα μαλλιά μορφή και θα ελέγξουν τον όγκο τους.

Micro bob

Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-4
©Jonathan Daniel Pryce
Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-5
©Sandra-Semburg

Αν έχετε κυματιστά μαλλιά και θέλετε να τολμήσετε ένα πολύ κοντό καρέ πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με το κούρεμα. Για να καμουφλάρετε τον όγκο μπορείτε να παίξετε με τη χωρίστρα, κάνοντάς την στο πλάι για πιο ήπιο εφέ.

Αφέλειες

Κυματιστά μαλλιά: Ποια hairstyles τα αναδεικνύουν περισσότερο;-6
©Sandra Semburg

Αφέλειες και κυματιστά μαλλιά μπορούν να πάνε μαζί; Οι ειδικοί λένε το ναι αλλά συστήνουν να προτιμήσετε μακριές αφέλειες (σαν κουρτινάκια) που μπορούν να στιλιζαριστούν πιο εύκολα, προσφέροντας εγγυημένα κολακευτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης | 5 εύκολα χτενίσματα για αντιμετωπίσετε τις bad hair days

MHT