ίσια-κυματιστά-ή-σγουρά-μαλλιά-πώς-τα-174019
©@vikyandthekid

Κυματιστά, σγουρά, ίσια, άφρο… δεν έχει σημασία τι τύπο μαλλιών έχετε, αρκεί να ακολουθείτε μια ρουτίνα περιποίησης η οποία λειτουργεί. Και φυσικά για να γίνει αυτό, έχει σημασία να γνωρίζετε τις ανάγκες τους, πώς να τα στιλιζάρετε σωστά και ποιες τεχνικές θα σας κάνουν να αποφύγετε τις bad hair days.

Ίσια μαλλιά

Τι χρειάζονται

Τα ίσια μαλλιά είναι συνήθως λεπτά, ενώ το τριχωτό της κεφαλής τείνει να είναι λιπαρό. Γι’ αυτό ένα σαμπουάν που ρυθμίζει τη λιπαρότητα και θρέφει την τρίχα είναι απαραίτητο.

Styling

Τα φυσικά ίσια μαλλιά στερούνται όγκου. Το βάρος τείνει να τα τραβάει προς τα κάτω, συνεπώς το κούρεμα πρέπει να γίνεται σε layers για να δοθεί κίνηση και ευελιξία. Λαδάκια με ελαφριά σύνθεση και balms θα βοηθήσουν με τον όγκο, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή και πλούσια.

Συμβουλή

Ο νούμερο ένα φίλος των ίσιων μαλλιών είναι το ξηρό σαμπουάν. Αν έχετε λιπαρά ίσια μαλλιά, το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να καταστρέψει την ποιότητά τους, επομένως ένα dry shampoo θα γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος.

Ελαφρώς κυματιστά μαλλιά

Τα μαλακά μαλλιά με ελαφριά φυσικά κύματα ανήκουν στην πιο ευέλικτη κατηγορία τύπων μαλλιών. Η κίνησή τους είναι απροσδιόριστη και τείνει να κλίνει προς τα κάτω. Αυτό έχει ένα πλεονέκτημα: εάν τα μαλλιά δεν είναι ούτε ίσια ούτε σγουρά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε δυνατό στυλ. Από την άλλη, είναι τα μαλλιά που ποτέ δεν στιλιζάρονται απόλυτα και η μάχη με την υγρασία είναι διαρκής.

Τι χρειάζονται

Μην ισιώνετε τα κυματιστά μαλλιά σας πριν ρίξετε μια ματιά στον καιρό. Αφήστε τα φυσικά για να αποφύγετε το φριζάρισμα.

Styling

Ψεκάστε με αλατόνερο και χρησιμοποιήστε leave-in conditioner για να δώσετε ακρίβεια, και να αποφύγετε ένα επιτηδευμένο look.

Σγουρά μαλλιά

Τι χρειάζονται

Τα αυθεντικά σγουρά μαλλιά τείνουν να πατικώνονται ειδικά στις πλευρές. Θα μπορούσατε να εφαρμόσετε leave-in προϊόντα στις άκρες για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Styling

Βάλτε αφρό στα χέρια σας και εφαρμόστε τον στα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω, με ανοδικές κινήσεις. Αφήστε, όποτε μπορείτε, τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, όσο περισσότερο τα πιάνετε, τόσο χαλάει το σχήμα τους.

Συμβουλή

Αν θέλετε να τα ξεμπερδέψετε όσο είστε ακόμα στο μπάνιο, φροντίστε να το κάνετε από κάτω προς τα πάνω για να μη σπάσετε την τρίχα. Το conditioner φυσικά είναι απαραίτητο.

Άφρο μαλλιά

Τι χρειάζονται

Στο συγκεκριμένο τύπο μαλλιών είναι απαραίτητα τα προϊόντα με leave-in φόρμουλες για να ελαχιστοποιούν το φριζάρισμα, να διατηρούν την ενυδάτωση και  φυσικά τις μπούκλες.

Styling

Μετά από το μπάνιο μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι με ελαφριά σύνθεση για να τα ξεμπλέξετε και στη συνέχεια να τα στεγνώσετε με πιστολάκι. Αλλιώς, μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως φυσικά και να ψεκάσετε κάποιο σπρέι για μπούκλες.

Συμβουλή

Αυτό το είδος μαλλιών δεν πρέπει να κατευνάζεται, αλλά να ενισχύεται. Παρόλα αυτά, λίγο λάδι καθημερινά στις άκρες θα βοηθήσει το σχήμα να διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης | Hair Inspo: Τα κουρέματα που επιλέγουμε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας

MHT