μαλλιά-με-layers-tρεις-εύκολοι-τρόποι-για-να-152775
©Pixelformula

Μαλλιά: Μπορεί κάποτε τα άνισα haircut να αποτελούσαν τρόπο αραίωσης του όγκου στα πολύ πυκνά μαλλιά, αλλά το σύγχρονο hairstyling έχει καταρρίψει εδώ και καιρό αυτόν τον μύθο. Τα άνισα μήκη ούτε προσθέτουν, ούτε αφαιρούν όγκο, απλά κάνουν τα μαλλιά ακόμη πιο cool. «Στα 90s τα διάφορα layers συνήθιζαν να ξεκινούν από το σαγόνι και να πηγαίνουν προς τα κάτω, αλλά πλέον οι ειδικοί προτιμούν να τα ξεκινούν το μέτωπο και να τα ολοκληρώνουν στο σαγόνι. «Είναι ένας πιο εύκολος, γαλλικός τρόπος να κάνεις τα μαλλιά να δείχνουν ανεπιτήδευτα χωρίς να προσπαθήσεις πολύ», λέει ο hairstylist και creative director του Hershesons, Luke Hersheson.

Σήμερα, τα “layered hair” έχουν ανακτήσει τη δύναμή τους, μέσω από τα κουρέματα mullet, τις ογκώδεις σγουρές αφάνες και τα δημοφιλή “shag haircut”, που δίνουν έμφαση στα διαφορετικά μήκη. Η αισθητική είναι rock ‘n’ roll, αλλά οι αναφορές απολύτως σύγχρονες. Σας ενδιαφέρει να τα δοκιμάσετε; Αυτοί είναι οι 3 καλύτεροι τρόποι για να τολμήσετε μια τέτοια αλλαγή στα μαλλιά σας:

Shag Haircut

View this post on Instagram

sticky fingers

A post shared by Mica Argañaraz (@micarganaraz) on

Το συγκεκριμένο haircut είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε σγουρά ή πολύ φουντωτά μαλλιά. «Δίνει σχήμα στα μαλλιά», εξηγεί ο Hersheson. «Το κοντύτερο μήκος είναι στη κορυφή και κατεβαίνοντας το μήκος μακραίνει». Είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση στις άκρες που πρέπει να είναι λεπτές. Τα μοντέλα Mica Argañaraz και Damaris Goddrie θα σας εμπνεύσουν.

Αόρατα μήκη

«Το κλασικό layering στα μαλλιά συνήθιζε να γίνεται κόβοντάς τα αυστηρά σαν χάρακας, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία να μοιάζουν σαν να έχουν εξογκώματα. Η σύγχρονη τακτική ωστόσο επικεντρώνεται στα μήκη που είναι άνισα μεν, αλλά αόρατα. Αν επιχειρήσετε το αόρατο layering στις άκρες των μαλλιών, θα τους δώσετε κίνηση και κομψότητα πανεύκολα.

Disconnected layers

Την πιο extreme εκδοχή του άνισου layering την είδαμε στο SS21 σόου του Prada, όπου τα μαλλιά των μοντέλων ήταν κομμένα σε δύο τελείως διαφορετικές ζώνες. Το πάνω κομμάτι ήταν αρκετά κοντό και έφτανε μέχρι τα ζυγωματικά, ενώ το υπόλοιπο έφτανε μέχρι τον ώμο. «Δεν είναι το πιο συνηθισμένο στιλ για να υιοθετήσεις, αλλά σίγουρα είναι μια καλή ιδέα», λέει για το εκκεντρικό look ο Hersheson.

Διαβάστε επίσης | Bob Ponytale: Ο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε τα μακριά μαλλιά

MHT