πώς-να-περάσετε-από-τα-μακριά-μαλλιά-στ-152391
©@erikaboldrin

Μαλλιά: Όποια γυναίκα έχει προσπαθήσει πολύ για να αποκτήσει υγιή μακριά μαλλιά που πολλοί θα ζήλευαν, ξέρει πως είναι πολύ δύσκολο να τα αποχωριστεί και να δοκιμάσει κάτι άλλο – πόσο μάλλον ένα καρέ. Το τέλειο μήκος αργεί να έρθει, καθώς τα μαλλιά μακραίνουν περίπου ένα εκατοστό τον μήνα, επομένως είναι φυσιολογικό να διστάζετε να τα κόψετε, γνωρίζοντας πως θα αργήσουν να επανέλθουν αν το μετανιώσετε. Όσο δύσκολη και αν σας μοιάζει μια τέτοια ριζική αλλαγή, πολλές φορές μπορεί είναι για καλό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η σχεδιάστρια και beauty expert Erika Boldrin.

Πώς να περάσετε από τα μακριά μαλλιά στο καρέ, σαν την Erika Boldrin-1
©Jonathan Daniel Pryce

H Boldrin πέρασε από τα υπέροχα μακριά σγουρά μαλλιά στο καρέ αυτό το καλοκαίρι και τόλμησε το διαφορετικό. «Λατρεύω τα μακριά μαλλιά αλλά δεν το μετάνιωσα που τα έκοψα. Μέχρι τώρα, δεν μου έχουν λείψει. Πάντα μου άρεσαν τα κοντά μαλλιά, αλλά επειδή τα δικά μου είναι σγουρά δεν τολμούσα να τα κόψω. Ας πούμε πως η καραντίνα με άλλαξες», εξηγεί η ίδια.

View this post on Instagram

Side-selfie

A post shared by Erika Boldrin (@erika_boldrin) on

Την αλλαγή φυσικά δεν την έκανε σε μία μέρα. Όπως προτείνουν και οι ειδικοί, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να κόβετε τα μαλλιά σταδιακά, ξεκινώντας με ένα μεσαίου μήκους κόψιμο. «Το πρώτο κόψιμο ήταν μέχρι τον ώμο. Δεν ήθελα περισσότερο, καθώς ήθελα να δω πώς μπορώ να διαχειριστώ έτσι τα μαλλιά μου. Αυτό που συνέβη τελικά ήταν πως κατάλαβα πως το λούσιμο και το στέγνωμα έγιναν τόσο εύκολα που αποφάσισα να κόψω το καρέ που έχω τώρα», αποκαλύπτει, αφήνοντας να εννοηθεί πως τώρα διαχειρίζεται καλύτερα τον όγκο των μαλλιών της.

Μαζί με την εμπειρία της μοιράζεται και το μυστικό της για λαμπερά και υγιή μαλλιά: έλαιο λιναρόσπορου. Η Boldrin εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα σε βρεγμένα μαλλιά για να τα ενυδατώσει και να τους προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης | Hairspins: Πώς να διορθώσετε μία «κακή» μέρα για τα μαλλιά σας

MHT