3-χρυσοί-κανόνες-ομορφιάς-από-την-facialist-της-je-151662
©unsplash

Ομορφιά: Κάθε φορά που μιλάμε για περιποίηση προσώπου γνωρίζουμε πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα χέρια των ειδικών. Ωστόσο, μέσα στην καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολο να λαμβάνουμε επαγγελματική φροντίδα και γι’ αυτό αναζητούμε τρόπους να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα από το σπίτι. Ευτυχώς, η Αμερικανή facialist και skincare expert Joanna Czech, αγαπημένη των Jennifer Aniston και Christy Turlington Burns, μας μεταφέρει τη σοφία της στην περιποίηση προσώπου μέσα από 3 χρυσούς κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε και από το σπίτι.

Μασάζ στο πρόσωπο

«Το πιο σημαντικό βήμα στο skincare είναι το μασάζ. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους μυς του προσώπου όπως σε μια μικρή ζύμη – να πιέζουμε προς τα μέσα και μετά να τεντώνουμε», λέει η Czech. «Αυτή η διαδικασία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο στο δέρμα και αυτόματα το κάνει πιο λαμπερό, ενώ ό,τι εφαρμόσετε μετά θα απορροφηθεί πολύ πιο εύκολα γιατί το δέρμα θα έχει ζεσταθεί».

Η ειδικός προτείνει να ξεκινάτε την περιποίησή σας τεντώνοντας τους ώμους και το στήθος σας. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στη σπονδυλική στήλη, μέχρι όσο πιο κάτω μπορείτε. «Όταν κάνω μασάζ στις θεραπείες, ξεκινάω από τη μέση και πηγαίνω προς το κεφάλι. Όλα τα νεύρα που ευθύνονται για το μπροστινό κομμάτι του σώματος βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Με το μασάζ το δέρμα προετοιμάζεται και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο ορατά». Τέλος, κάντε μασάζ και στους τραπεζοειδείς μυς (στους ώμους) για μεγαλύτερη χαλάρωση.

3 χρυσοί κανόνες ομορφιάς από την facialist της Jennifer Aniston-1
©unsplash

Η Czech πιστεύει πολύ στα κατάλληλα εργαλεία. Το δικό της “facial massager” τονώνει τους μυς και βοηθάει στο να αποβληθεί η ένταση. Συμβάλλει στο να ξεπρηστείτε και να ενισχύσετε τη λάμψη και τη ζωντάνια σας, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και τραβώντας προς τις άκρες, ολοκληρώνοντας κάτω από το σαγόνι και πίσω από τα αυτιά. «Να πηγαίνετε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, και όχι μπρος πίσω», συμβουλεύει, προτείνοντας τις μάσκες προσώπου της 111SKIN και το δικό της “facial massager”.

Μασάζ στο στήθος

Αν περιποιείστε μόνο το δέρμα του προσώπου σας, σίγουρα δεν είναι καλό, λέει η Czech. Η ίδια πιστεύει πως πρέπει να ξεκινάμε από το στήθος και να καταλήγουμε στο κεφάλι, κάνοντας σε όλη την περιοχή μασάζ, καθαρισμό και ενυδάτωση. «Το 70-80% των γυναικών εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο στήθος, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείτε σέρουμ, ενυδατικές κρέμες, και καθαριστικά και στο στήθος σας». Για σέρουμ προτείνει το Tripeptide Neck Repair με ρετινόλη της Skinceuticals, ως μάσκα επιλέγει τη φορητή Boost Advanced LED Light Therapy Décolletage Bib της The Light Salon και τέλος, για ενυδάτωση και ελαστικότητα την Ageless Throat and Décolletage Cream της Prai.

3 χρυσοί κανόνες ομορφιάς από την facialist της Jennifer Aniston-2
©unsplash

Φροντίστε το δέρμα σας 

Αν οι μυς στο πρόσωπο είναι σαν ζύμη, το δέρμα είναι σαν σφουγγάρι: «Όταν το παρατηρούμε στο μικροσκόπιο μπορούμε να δούμε τους λιπώδεις ιστούς και τις ίνες κολλαγόνου, όπως και τα υπόλοιπα στρώματα, σαν ένα σφουγγάρι», λέει η Czech. «Αυτός είναι ο λόγος που πιέζω και αφήνω σταδιακά το δέρμα όταν εφαρμόζω κάποιο προϊόν. Όταν εφαρμόζετε κάτι στο πρόσωπό σας με αυτό τον τρόπο, το δέρμα ανοίγει και απορροφά ομοιόμορφα την ποσότητα».

Είτε είναι toner, σέρουμ ή κρέμα, η Czech συμβουλεύει να απλώνετε το προϊόν με τα δάχτυλά σας και να το πιέζετε μαλάκα, αφήνοντάς το σταδιακά. Στη συνέχεια, πιέστε ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι απορροφήθηκε.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | 10 λάθη που κάνουμε όταν βαφόμαστε και μας δείχνουν κουρασμένες

MHT