Instagram @marianna_hewitt
Instagram @marianna_hewitt
Instagram @marianna_hewitt

Contouring Kits: Τα καλύτερα προϊόντα για να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας

Για μερικούς είναι ο νέος δρόμος που χάραξε η Kim Kardashian, για άλλους απλώς μία κλασική τεχνική μακιγιάζ που εμπιστεύονται χρόνια. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε ωστόσο, σήμερα αξίζει να κρατήσετε σημειώσεις, καθώς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα contouring kits της αγοράς.

Ομορφιά: Ίσως είναι αδύνατον να μιλήσουμε για contouring χωρίς να κάνουμε μία αναφορά στην Kim Kardashian, η οποία παρόλο που δεν εφηύρε τη δημοφιλή τεχνική, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που σήμερα είναι τόσο διαδεδομένη. Το contouring πρωτοξεκίνησε από μεγάλους makeup artists που το χρησιμοποιούσαν για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών (ανδρών και γυναικών) σε ταινίες, παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Αργότερα, και με τη βοήθεια της Kim K, έγινε ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώνεις τα ζυγωματικά σου, να λεπταίνεις τη μύτη σου και να μικραίνεις το μέτωπο, απλά με μία παλέτα.

Το μυστικό φυσικά κρύβεται στην ικανότητα να χρησιμοποιούμε σωστά το φως και τις σκιές που δημιουργούν τα προϊόντα με σκοπό να δώσουμε βάθος και εκφραστικότητα στο πρόσωπο. Η διαδικασία είναι απλή: οι πιο σκούρες αποχρώσεις δίνουν ένταση και βάθος, ενώ οι πιο ανοιχτές φωτίζουν τις περιοχές που θέλουμε να αναδείξουμε. Γι’ αυτό τον λόγο, για παράδειγμα, αν θέλουμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας, δεν είναι αρκετό να βάλουμε απλά την πιο σκούρα απόχρωση κάτω από το κόκαλο, αλλά να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία προσθέτοντας μία πιο ανοιχτή από πάνω.

Αντίθετα με τη γνωστή πεποίθηση πως το contouring είναι κυρίως για τις βραδινές μας εξόδους, η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας, καθώς εμείς ορίζουμε τον βαθμό που θα την εφαρμόσουμε. Με άλλα λόγια, όταν πρόκειται να πάμε στο γραφείο μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα ελαφρύ contouring, του οποίου η προετοιμασία θα διαρκέσει λιγότερο από 5 λεπτά, απλά για να τονίσουμε τις γωνίες μας, χωρίς να χρειάζεται να υπερβάλουμε με γυαλάδες και έντονα κοψίματα.

Αν λοιπόν είστε και εσείς λάτρεις της δημοφιλούς τεχνικής, βρείτε παρακάτω τα καλύτερα contouring kits για να δώσετε στο πρόσωπό σας ηλιοκαμένη αίσθηση και ακαταμάχητη ένταση:

 


©Too Faced

Contouring – Cocoa Contour Palette, Too Faced


©Fenty Beauty by Rihanna

Match Stix Trio – Trio Teint, Contour et Enlumineur, Fenty Beauty by Rihanna


©Dior

Dior Backstage Contour Palette, Dior Backstage


©Smashbox

Step-by-Step Contour Kit, Smashbox


©MAC

Studio Fix Sculpt and Shape Contour Palette (Light/Medium), MAC 


©Nyx

Highlight & Contour Pro Palette, Nyx Professional Make up 


©Erre Due

Shape & Contour Palette, Erre Due


©KVD Vegan Beauty

Contouring – Kittern Mini Shade + Light Contour Duo, KVD Vegan Beauty


©Maybelline

Contour Stick Master Contour V-Shape, Maybelline


©Anastasia Beverly Hills

Contouring – Contour Kit – Palette de Contouring, Anastasia Beverly Hills


©Huda Beauty

Contouring – Tantour Contour & Bronzer Cream, Huda Beauty

Διαβάστε επίσης | Less is more: Ακολουθήστε τις συμβουλές της ειδικού για το πιο δημοφιλές look του καλοκαιριού

Scroll to Top