ένα-καλό-ρουζ-το-κλειδί-του-μακιγιάζ-α-154453
©Pixelformula | Tory Burch AW2021

Το ότι περνάμε σε εσωτερικούς χώρους τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν σημαίνει ότι παραλείπουμε τη ρουτίνα ομορφιάς, αν και μπορούμε να την τροποποιήσουμε. Έχουμε ήδη πει ότι τόσο η ενυδάτωση όσο και η προστασία από τον ήλιο είναι θεμελιώδη για τη φροντίδα του δέρματος, ακόμα και αν δουλεύουμε από το σπίτι. Ένα περίπλοκο μακιγιάζ όμως δεν είναι απαραίτητο, εκτός εάν υπάρχει λόγος. Το μόνο προϊόν που χρειάζεστε αυτή την εποχή είναι το ρουζ, γιατί φωτίζει το πρόσωπο, σμιλεύει τα ζυγωματικά και χαρίζει με μια κίνηση φρέσκια όψη – συν του ότι αποφεύγετε τις πολλές στρώσεις.

Προσωπικά, προτιμώ το φυσικό μακιγιάζ, αν και κάποιες φορές ομολογώ ότι ενέδιδα στη χρήση πολλών προϊόντων για ένα πιο στυλιζαρισμένο αποτέλεσμα. Όμως, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα και να χρησιμοποιήσω μόνο το ρουζ ενόψει μιας τηλεδιάσκεψης. Ενθουσιάστηκα ανακαλύπτοντας και πάλι τη σημασία της απλότητας και της εξοικονόμησης χρόνου, αφού μόλις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε όταν εφαρμόζετε το ρουζ στο πρόσωπό σας.

Πώς να επιλέξω το ρουζ μου;

Κάθε τύπος ρουζ έχει συγκεκριμένες ιδιότητες για τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Το πιο σημαντικό είναι να προσδιορίσετε τι είδους ρουζ χρειάζεστε: μια πούδρα είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά όχι τόσο ανθεκτική. Αν όμως έχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάποιο είδος βάσης μακιγιάζ, αυτή θα είναι η τέλεια πινελιά. Από την άλλη, ένα ρουζ σε κρέμα μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του. Αν αυτό που θέλετε είναι το μακιγιάζ σας να παραμένει ανέπαφο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε κάποια υγρή φόρμουλα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσο λιπαρό είναι το δέρμα σας. Τα ρουζ σε κρεμώδη μορφή λειτουργούν καλύτερα στις ξηρές ή μεικτές επιδερμίδες. 

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-1
©Pixelformula | Richard Quinn AW2021

Πώς και σε ποιο μέρος του προσώπου πρέπει να το εφαρμόσω;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εφαρμόσετε ένα ρουζ. Εάν χρησιμοποιείτε foundation, ένα ρουζ σε σκόνη λειτουργεί καλύτερα. Ο νούμερο ένα κανόνας μου είναι να το απλώνω κατά μήκος των ζυγωματικών, με μια ελαφριά πινελιά στην άκρη της μύτης. Αυτό τονίζει τις γραμμές του προσώπου μου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις δικές σας γραμμές. Όλα εξαρτώνται από το πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλετε. 

Η παλιά τεχνική του χαμόγελου κατά την εφαρμογή του ρουζ είναι πολύ καλή για ένα άψογο αποτέλεσμα. Οι κυκλικές κινήσεις βοηθούν πολύ.  Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πινέλα ή σφουγγαράκια (τα γνωστά sponges) για να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπο με τα χέρια σας. Οι πούδρες εφαρμόζονται καλύτερα με μεσαίου μεγέθους πινέλο, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο και δημιουργώντας ένα πιο σμιλεμένο αποτέλεσμα. Για τα κρεμώδη ρουζ ένα σφουγγάρι είναι ό,τι καλύτερο.

Ποια απόχρωση ρουζ είναι κατάλληλη για μένα;

Η επιλογή λανθασμένης απόχρωσης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα. Εάν έχετε  πολύ λευκή επιδερμίδα -ακόμα και χλωμή- οι ροζ αποχρώσεις σας ταιριάζουν τέλεια. Εάν το δέρμα σας είναι σταρένιο ή μπρονζέ, η ροδακινί απόχρωση είναι μια καλή επιλογή, αν και δεν πρέπει να αποκλείσετε το ροζ. Τέλος, στα σκούρα δέρματα ταιριάζουν οι ζεστοί τόνοι -έντονο κοραλλί και κόκκινο- που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα ζυγωματικά σας με πολύ φυσικό τρόπο. 

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-2

Κρεμώδες ρουζ Shade and Illuminate cheeks, Tom Ford

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-3

Υγρό ρουζ Benetint, Benefit, Sephora

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-4

Υγρό ρουζ με απλικατέρ Neo-Nude A-Line Blush, Giorgio Armani 

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-5

Κρεμώδες ρουζ Pot Rouge for Lips & Cheeks, Bobbi Brown

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-6

Κρεμώδες ρουζ Crème Cheek Colour, Laura Mercier

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-7

Επαγγελματικό πινέλο για εύκολη εφαρμογή ρουζ σε μορφή κρέμας και πούδρας Cream Cheek (Νο 128), Zoeva

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-8

Πολυχρηστικό στικ Nudies Bloom All Over Dewy Color, Nudestix

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-9

Ρουζ σε μορφή πούδρας Rouge Blush, Dior 

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-10

Κρεμώδες ρουζ Minimalist Whippedpowder Blush, Shiseido

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-11

Ρουζ σε μορφή πούδρας Extra Dimension Blush, MAC

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-12

Ρουζ σε μορφή πούδρας Couture Blush, Yves Saint Laurent

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-13

Cream Cheek Brush, Smashbox

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά-14

Σφουγγαράκι μακιγιάζ Electric Violet Swirl Spongue, Beautyblender

Διαβάστε επίσης | Beauty Looks από χαρακτήρες παραμυθιών που μας έκαναν να ονειρευτούμε

MHT