μακριές-και-ανοιχτές-αφέλειες-πού-τις-165078
©Pixelformula

Mακριές και ανοιχτές αφέλειες: μια από τις συχνότερες αναζητήσεις που κάνουν οι γυναίκες στο Google όταν αποφασίζουν να αλλάξουν τα μαλλιά και τους και να υιοθετήσουν ένα από τα δημοφιλέστερα κουρέματα των τελευταίων σεζόν, που δεν είναι άλλο από τις αφέλειες. Και αν και τρομερά επίκαιρες τώρα, γυρνώντας μερικά χρόνια πίσω, θα δείτε πως οι ανεπιτήδευτες αφέλειες που μοιάζουν με «κουρτινάκια» δεν αποτελούν νέα τάση, αλλά ξεχωρίζουν από τότε που η Brigitte Bardot τις απογείωνε με τη φινέτσα της.

Μακριές και ανοιχτές αφέλειες: Πού τις είδαμε και οι λόγοι να τις τολμήσετε-1
©Pixelformula

Σε ποια πρόσωπα ταιριάζουν; Οι ειδικοί λένε σε όλα, και η αλήθεια είναι πως μια ματιά στις πασαρέλες της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα σας πείσει. Μακριές, σαν να στέγνωσαν μόλις από το μπάνιο και με τάση να κλίνουν προς το πλάι, οι αφέλειες που πρότειναν οι σχεδιαστές αποπνέουν φρεσκάδα και νεανικότητα, με το φυσικό τους κόψιμο. Σε αντίθεση με τις πιο στιλιζαρισμένες κοντές και πυκνές αφέλειες, αυτές πέφτουν ανέμελα στο μέτωπο και λόγω του μάκρους τους πιάνονται εύκολα πίσω από τα μαλλιά, ιδανικό στοιχείο σε περίπτωση που τις μετανιώσετε.

Μακριές και ανοιχτές αφέλειες: Πού τις είδαμε και οι λόγοι να τις τολμήσετε-2
©Pixelformula

Αν είστε έτοιμες να τις τολμήσετε, παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο:

1. Δώστε χρόνο

Αφού έχετε κόψει αφέλειες, μη βιαστείτε να τις στιλιζάρετε από την πρώτη μέρα. Θα χρειαστεί να αφήσετε λίγες ημέρες μέχρι να πάρουν το τελικό τους σχήμα και να «βρουν τη θέση τους» στο υπόλοιπο hairstyle.

2. Προτιμήστε πιστολάκι

Όταν έρθει η στιγμή να τις τελειοποιήσετε, προτιμήστε πιστολάκι αντί για ισιωτικό (έχει την τάση να φθείρει τα μαλλιά και ειδικά τις αφέλειες που είναι λεπτές και «ελαφριές»). Με τα δάχτυλά σας χτενίστε προς τα κάτω και προς τα έξω για να τους δώσετε κίνηση και να δημιουργήσετε το πολυπόθητο άνοιγμα στη μέση.

Μακριές και ανοιχτές αφέλειες: Πού τις είδαμε και οι λόγοι να τις τολμήσετε-3
©Courtesy of DSquared2

3. Ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για τις γυναίκες με αφέλειες καθώς επιτρέπει να φρεσκάρετε τα μαλλιά, και κυρίως τις φράντζες που λαδώνουν πιο εύκολα, χωρίς να αναγκάζεστε να τα πλένετε πολύ συχνά.

Μακριές και ανοιχτές αφέλειες: Πού τις είδαμε και οι λόγοι να τις τολμήσετε-4
©Pixelformula

4. Αλογοουρά

Κακή μέρα για τα μαλλιά σας; Μια ψηλή αλογοουρά σε συνδυασμό με τις αφέλειες θα λύσει στη στιγμή το πρόβλημα, δίνοντάς σας πανεύκολα ένα από τα πιο κομψά και λειτουργικά hair-do.

Διαβάστε επίσης | Rosamund Pike: Το κούρεμά της είναι η πιο girl power τάση αυτή τη στιγμή

MHT