αφέλειες-6-τρόποι-για-να-τις-διατηρήσετ-162734
©@maralafontan

Αφέλειες. Μια συνεχής πηγή χαράς και απογοήτευσης. Πολλές γυναίκες τις εμπιστεύονται για χρόνια και πολλές λένε «ποτέ ξανά» – όχι απαραίτητα γιατί δεν τους πήγαιναν ή γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα, αλλά γιατί πρόκειται για ένα hairstyle που αποτελεί υψηλά επίπεδα υπομονής και αφοσίωσης.

Οι αφέλειες μακραίνουν γρήγορα, χάνουν εύκολα το σχήμα τους, μας εκνευρίζουν όταν πέφτουν στο πρόσωπό μας ή φριζάρουν και δεν διατηρούν το styling που τους κάνουμε. Κοινώς, δεν είναι ένα κούρεμα που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Από την άλλη όμως, αν τις αγαπήσετε, δεν θα φαντάζεστε τον εαυτό σας χωρίς αυτές – αρκεί να ξέρετε καλά πώς διατηρούνται.

Εδώ, θα βρείτε όλα τα μυστικά για να περιποιείστε τις αφέλειές σας έτσι, ώστε να μην σας κουράσουν ποτέ:

1. Κάθε πότε πρέπει να τις κόβετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αφέλειες μακραίνουν ένα εκατοστό τον μήνα, γεγονός που φυσικά εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών της κάθε γυναίκας, αλλά υπολογίζεται κατά μέσο όρο. Επομένως, για να διατηρήσετε το σχήμα της φράντζας σας και να μην σας ενοχλεί στην καθημερινότητα, το ιδανικό είναι να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

View this post on Instagram

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

2. Μην το επιχειρήσετε στο σπίτι

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κόψει αφέλειες έστω και μια φορά στη ζωή τους αποκαλύπτουν ότι έχουν προσπαθήσει να τις κοντύνουν μόνες τους στο σπίτι, είτε επειδή είδαν κάποιο tutorial στο Youtube, είτε γιατί απλώς θεωρούν πως είναι εύκολο. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήσουν τα ψαλίδια στην άκρη, καθώς μια λάθος κίνηση αρκεί για να καταστραφεί όλο το hairstyle, αλλά και να δοθεί λάθος σχήμα στο πρόσωπο.

3. Oι αφέλειες που δεν χρειάζονται πολλή περιποίηση

Αν θέλετε όσο τίποτα να πειραματιστείτε με ένα haircut που περιλαμβάνει αφέλειες, αλλά από την άλλη δεν είστε σίγουρες ότι έχετε την υπομονή να τις διατηρήσετε, μπορείτε να αφήσετε για λίγο στην άκρη τις πολύ κοντές ή ίσιες αφέλειες και να δοκιμάσετε αυτές που μοιάζουν με «κουρτινάκια». Το συγκεκριμένο στιλ είναι πολύ βολικό για τις γυναίκες που θέλουν να βάζουν τα μαλλιά τους πίσω από τα αυτιά και θα δώσει νέο αέρα στην εμφάνισή σας χωρίς να σας κουράσει ιδιαίτερα.

4. Μην πειράζετε πολύ τις αφέλειές σας

Το ωραίο με τις αφέλειες είναι πως δίνουν μια αίσθηση ανεμελιάς και νεανικότητας στις γυναίκες που τις εμπιστεύονται, αγκαλιάζοντας το πρόσωπο με έναν αυθόρμητο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να τις αφήνετε «ελεύθερες» να πέφτουν στο μέτωπό σας, ή να χρησιμοποιείτε ελάχιστη λακ για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

5. Δοκιμάστε το ξηρό σαμπουάν

Οι μικρές φράντζες στο μέτωπό μας έχουν την τάση να λαδώνουν πιο εύκολα από τα υπόλοιπα μαλλιά, καθώς έρχονται συνεχώς σε επαφή με το δέρμα μας, αλλά αποτελούν και πειρασμό για όσες γυναίκες «παίζουν» με τα μαλλιά τους, πειράζοντάς τα διαρκώς. Για αυτό τον λόγο λοιπόν, και για να μην χρειάζεται να λούζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ξηρό σαμπουάν στις αφέλειες και να δείχνουν αμέσως φρέσκες και λαμπερές.

View this post on Instagram

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)

6. Πώς να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα

Υπάρχει κάτι πιο δυσάρεστο από αφέλειες που φριζάρουν συνέχεια; Δυστυχώς, η υγρασία φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα το μπροστινό μέρος των μαλλιών, και εμείς τείνουμε να το ισιώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να κρατήσουμε τις αφέλειές μας κομψές και περιποιημένες, πράγμα που φυσικά έχει επίπτωση στα μαλλιά, τα οποία ταλαιπωρούνται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν διάφορες θεραπείες ισιώματος και κατά του φριζαρίσματος, τις οποίες μάλιστα μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο στις αφέλειες για να στέκονται τέλεια μόνο με ένα βούρτσισμα. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα στα δικά σας μαλλιά.

Διαβάστε επίσης | Έχετε ίσια μαλλιά; 21 σύγχρονα κουρέματα για να αλλάξετε στιλ