μακριά-μαλλιά-ιδέες-για-κουρέματα-που-175472
©Søren Jepsen / The Locals

Η γοητεία των πλούσιων μακριών μαλλιών έγκειται κυρίως στο γεγονός πως δεν χρειάζονται πολλά για να είναι εντυπωσιακά – αρκεί να είναι είναι υγιή και λαμπερά και από εκεί και πέρα κάνουν «μόνα τους» όλη τη δουλειά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και συγκεκριμένα κουρέματα που τα κολακεύουν ακόμα περισσότερο. Ανάλογα με τον τύπο μαλλιών που έχετε μπορείτε να επιλέξετε και το κατάλληλο hairstyle για να δώσετε στα υπέροχα μακριά μαλλιά σας έξτρα κίνηση και ζωντάνια.

Για όσες δεν τα βρήκαν ποτέ με το καρέ, η Vogue συγκεντρώνει προτάσεις για να αναβαθμίσουν τα μακριά μαλλιά με βάση το στιλ που τους ταιριάζει:

Αν έχετε πολλά μαλλιά ποντάρετε στα layers

Μακριά μαλλιά: Ιδέες για κουρέματα που θα τα απογειώσουν-1
©Jonathan Daniel Pryce

Έχετε πυκνά και μακριά μαλλιά αλλά τα βλέπετε να στέκονται βαριά και και χωρίς σχήμα; Ένα κόψιμο σε ασύμμετρα layers είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Τα layers μπορούν να δημιουργηθούν τόσο περιμετρικά του προσώπου, όσο και στο πίσω μέρος των μαλλιών ανάλογα με τον όγκο τους. Επίσης ένα κόψιμο σε σχήμα V θα δώσει την απαραίτητη κίνηση στα μαλλιά χωρίς να τα αραιώσει.

Μακριά μαλλιά: Ιδέες για κουρέματα που θα τα απογειώσουν-2
©Søren Jepsen / The Locals

Λεπτά μαλλιά

Στην περίπτωση που έχετε σχετικά λίγα και λεπτά μαλλιά αλλά θέλετε να τα διατηρείτε μακριά, οι ειδικοί προτείνουν ίσια κουρέματα και συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Η αφαίρεση των φθαρμένων άκρων και της ψαλίδας θα δώσει σε αυτόν τον τύπο μαλλιών τον όγκο που τους λείπει και δεν θα μειώσει αισθητά το μήκος τους.

Μακριά μαλλιά: Ιδέες για κουρέματα που θα τα απογειώσουν-3
©Søren Jepsen / The Locals

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μακριά μαλλιά χρειάζονται ισορροπημένο όγκο για να είναι επιτυχημένα. Ο όγκος δεν πρέπει να μαζεύεται μόνο στη μέση ή τις άκρες, συνεπώς τα layers είναι αυτά που θα βοηθήσουν να διαμοιραστεί σωστά και να αποφευχθεί ένα «τριγωνικό» εφέ.

Μακριά μαλλιά: Ιδέες για κουρέματα που θα τα απογειώσουν-4
©Søren Jepsen / The Locals

Ποιες αφέλειες ταιριάζουν καλύτερα στα μακριά μαλλιά;

Τα μακριά μαλλιά δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες που τα επιλέγουν να πειραματιστούν με ό,τι τύπο αφελειών θέλουν. Ενώ η πιο ασφαλής επιλογή είναι αυτή με τις μακριές αφέλειες που μοιάζουν με κουρτινάκια, η αντίθεση με τις κοντές αφέλειες σε γεωμετρικό κόψιμο θα δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο κόψιμο που θα το κάνει μοναδικό. Σε κάθε περίπτωση, η σωστότερη επιλογή γίνεται με άξονα το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά που θέλει κανείς να αναδείξει.

Διαβάστε επίσης | Χωρίστρα στο κέντρο: Είναι τάση αλλά σε ποιες γυναίκες ταιριάζει καλύτερα;