χωρίστρα-στο-κέντρο-είναι-τάση-αλλά-σε-175297
©@thestyleograph

Αν έχετε έστω και την παραμικρή επαφή με το Tik Tok, ίσως να έχετε παρατηρήσει το hot θέμα της χωρίστρας στη μέση. Αν πάλι όχι, θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Με το Tik Tok να χρησιμοποιείται κυρίως από την Gen Z, οι τάσεις που αναδεικνύει είναι θεωρητικά ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας, παίρνοντας ταυτόχρονα viral διαστάσεις χάρη στους χιλιάδες χρήστες του. O τρόπος που επιλέγουμε να έχουμε τη χωρίστρα μας είναι το θέμα που έχει έρθει τώρα στο επίκεντρο, με τους νέους να έχουν ήδη εκτοπίσει τη χωρίστρα στο πλάι στη λίστα με τα ξεπερασμένα trends των millenials.

Η Kim Kardashian και η Lilly Collins στο Emily in Paris είναι δύο πολύ σημαντικές αναφορές για τη γοητεία και το coolness της χωρίστρας στη μέση, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να πούμε πως δεν ταιριάζει σε όλους – όσο απλή τάση και αν φαίνεται. Ο κάθε τύπος μαλλιών έχει τα δικά του «κόλπα» για να αναδειχθεί και αντίστοιχα το κάθε στιλ (ίσια, κυματιστά, σγουρά μαλλιά) χρειάζεται συγκεκριμένη διαχείριση. Πώς θα μάθετε λοιπόν αν σας ταιριάζει; Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά σημεία-κλειδιά για να αποφασίσετε μόνες σας:

Η σημασία της χωρίστρας

View this post on Instagram

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Μπορεί να σας ακούγεται ασήμαντο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πού θα επιλέξουμε να έχουμε τη χωρίστρα μας παίζει καθοριστικό ρόλο για το πρόσωπό μας. Σε κάθε περίπτωση, η χωρίστρα στη μέση θεωρείται πιο νεανική αλλά το αν θα μας ταιριάξει ή όχι δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με το σχήμα το προσώπου και τα χαρακτηριστικά μας.

Τα στρογγυλά πρόσωπα

View this post on Instagram

A post shared by Viky Rader (@vikyandthekid)

H χωρίστρα στη μέση είναι ιδανική για οβάλ και στρογγυλά πρόσωπα, αν και δεν αποκλείονται τα τριγωνικά και ρομβοειδή, για τα οποία τα περισσότερα στιλ τείνουν να είναι κολακευτικά. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, η χωρίστρα στη μέση «μαλακώνει» – αυτή είναι η περίπτωση της Selena Gomez. Ανάλογα με το πώς χτενίζουμε τα μαλλιά μας, μπορεί η κεντρική χωρίστρα μπορεί να ευνοήσει οποιοδήποτε πρόσωπο, αν και ίσως αυτά που είναι λιγότερο ευνοημένα είναι τα πιο μακρόστενα πρόσωπα.

Μακρύ πρόσωπα – τι κάνουμε;

Τα μακριά πρόσωπα τείνουν να προτιμώνται περισσότερο με πλαϊνή χωρίστρα, καθώς η χωρίστρα στο κέντρο δείχνει περισσότερο ορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, σε πρόσωπα με έντονη μύτη ή πιγούνι είναι καλό να φέρνετε το χώρισμα στο πλάι για να μην τονίζονται περισσότερο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μπορούν να αναδειχθούν σε σχέση με το πώς κόβονται και χτενίζονται τα μαλλιά. Μια λύση για να δείτε εάν θέλετε να υιοθετήσετε την κεντρική χωρίστρα, είναι να παίξετε οπτικά όπως η Emma Corrin στα βραβεία SAG, που την έκανε σχεδόν στο κέντρο και πολύ ελαφρώς πλευρικά.

Ο τύπος μαλλιών παίζει ρόλο

View this post on Instagram

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson)

Το σχήμα του προσώπου είναι σημαντικό, αλλά και το ίδιο ισχύει και για τον τύπο των μαλλιών. Είτε έχετε λεπτά, σγουρά, ίσια ή πυκνά μαλλιά, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τον όγκο των μαλλιών και να προσπαθήσετε να φέρετε την ισορροπία.

Τι γίνεται με τις αφέλειες

Οι αφέλειες είναι η απόλυτη τάση της εποχής. Αν θέλετε να τις δοκιμάσετε με χωρίστρα στο πλάι μπορείτε να επιλέξετε τις μακριές και ανοιχτές, που μοιάζουν με κουρτινάκια και τείνουν να φτάνουν στο ύφος του φρυδιού.

Expert advice

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι καλό να αλλάζουμε τη φορά της χωρίστρας μας ανά περιόδους για να ανανεώνονται τα μαλλιά και να μη χάνουν τον όγκο τους.

Διαβάστε επίσης | 7 fresh τάσεις ομορφιάς που θα δοκιμάσουμε όταν βγούμε

MHT