6-λόγοι-που-δεν-χάνετε-λίπος-στην-κοιλιά-176404
©Unsplash

Πολλές φορές ξεκινάμε με φόρα ένα νέο workout, αφοσιωνόμαστε σε αυτό και στο τέλος δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που η μόνη μέθοδος εκγύμνασης που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το You Tube, είναι πολύ λογικό να προπονούμαστε καθημερινά, αλλά στο τέλος να εκτελούμε λάθος τις ασκήσεις μας. Ποια είναι αυτά τα σημεία-κλειδιά στα οποία πρέπει να εστιάσετε για να κάψετε κοιλιακό λίπος και να δείτε αποτέλεσμα στη γράμμωσή σας;

Δεν ελέγχετε την αναπνοή σας

Οι σωστές αναπνοές και εκπνοές με ρυθμό είναι ο πρώτος βασικός κανόνας για να εκτελέσετε σωστά τους κοιλιακούς. Η σειρά είναι να εκπνέετε καθώς ανεβάζετε το σώμα σας προς τα πάνω και να εισπνέετε όταν κατεβάζετε τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται καλύτερα η περιοχή της κοιλιάς και το σώμα δεν κουράζεται τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να εκτελείτε περισσότερες ασκήσεις.

Πιέζετε τον λαιμό σας

Σίγουρα έχετε αισθανθεί τον αυχένα σας και τον λαιμό σας να πονούν κατά τη διάρκεια των κοιλιακών. Αυτό συμβαίνει γιατί πιέζετε αυτές τις περιοχές με τα χέρια σας, χαμηλώνετε πολύ το πιγούνι σας ή το έχετε υπερβολικά ψηλά προς το ταβάνι. Η σωστή θέση είναι το πιγούνι να βρίσκεται προς το στήθος σας σχηματίζοντας double chin. Τότε εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις και έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γράμμωσή σας.

Σηκώνετε πολύ ψηλά τον κορμό σας

Ένα ακόμα λάθος είναι ο υπερβολικός ζήλος κατά την εκτέλεση των κοιλιακών. Η σωστή θέση είναι να σηκώνετε τον κορμό σας 30 με 45 μοίρες και όχι περισσότερο.

Δεν ασκείστε αρκετά συχνά

Η περιοχή της κοιλιάς θέλει σίγουρα εντατική προπόνηση για να δείτε αποτέλεσμα στη γράμμωση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνετε αρκετές επαναλήψεις και σε καθημερινή βάση.

Δεν πίνετε νερό

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και όταν ασκείστε. Το νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις αντοχές σας και να εκτελέσετε περισσότερες ασκήσεις κοιλιακών. Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι δίπλα σας, ακόμα και την ώρα που γυμνάζεστε.

Δεν προσέχετε τη διατροφή σας

Φυσικά δεν αρκεί η εντατική προπόνηση, για να πετύχετε την επιθυμητή γράμμωση στην περιοχή της κοιλιάς, θα πρέπει να ακολουθείτε και μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς περιττά λίπη, επεξεργασμένες τροφές, υπερβολικό αλάτι. Εμπλουτίστε το καθημερινό μενού σας με φρούτα, λαχανικά, και ψάρι.

Διαβάστε επίσης | Αισθάνεστε φούσκωμα; 6 τρόποι να το αντιμετωπίσετε