belly-sculpting-επίπεδη-κοιλιά-με-μια-μόνο-άσκηση-169358
©Kendall Jenner/Instagram

Δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε αυτά τα fitness tips που θα μας βοηθήσουν να μπούμε σε φόρμα, ακόμα και μετά την πολύμηνη καραντίνα και να νιώσουμε καλύτερα. Αναζητώντας τις νέες τεχνικές για επίπεδη κοιλιά γνωρίσαμε τη μέθοδο Belly Sculpting, που γίνεται στο σπίτι χωρίς κανένα ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να μας χαρίσει το κορμί των ονείρων μας.

Η Anaïs Jazmine, δημιουργός του wellness site Mybeautyfuelfood, κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοποριακή fitness μέθοδο η οποία αποτελεί ένα μαγικό συνδυασμό αναπνοών και pilates που λειτουργούν συμπληρωματικά. Συγκεκριμένα το Belly Sculpting ξεκινά με stomach vacuum, μια άσκηση κυκλικών αναπνοών που ενεργοποιεί και ενδυναμώνει τους εγκάρσιους κοιλιακούς μυς. Καθώς εκπνέετε θα πρέπει η κοιλιά να εισχωρεί βαθιά προς τα μέσα, σαν να προσπαθείτε ο αφαλός να ακουμπήσει την πλάτη. Αυτή η ρυθμική τεχνική αναπνοών αποσυμφορεί και βοηθά τους κοιλιακούς μυς να ενεργοποιηθούν, με αποτέλεσμα η περιοχή της κοιλιάς να γίνεται πιο επίπεδη και η μέση πιο λεπτή. Η μέθοδος Belly Sculpting ξεκινά με 10 έως 15′ stomach vacuum και στη συνέχεια ακολουθεί πρόγραμμα pilates.

Όπως εξηγεί η Anaïs Jazmine, μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, μπορείτε να κάποιος να αισθανθεί τα οφέλη των αναπνοών στο σώμα: το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα, το στομάχι αποσυμφορείται από φουσκώματα και η κατακράτηση υγρών σε όλο το σώμα υποχωρεί. Μετά από τρεις έως επτά ημέρες εξάσκησης, τα αποτελέσματα ξεκινούν να είναι ορατά στη σιλουέτα, ενώ μετά από εικοσιμία μέρες, το κορμί δείχνει πλέον σμιλεμένο και οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί αρχίζουν να διακρίνονται.

Τα οφέλη όμως είναι ορατά και στην ψυχολογία, αφού οι βαθιές αναπνοές βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει την ένταση με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ενέργεια και διαύγεια. Η ίδια η Anaïs Jazmine δεν προτείνει τους κλασικούς κοιλιακούς ως μέθοδο εκγύμνασης της κοιλιάς, αλλά συστήνει να δοκιμάσετε το Vacuum Stomach σε συνδυασμό με pilates ή και με άλλες μορφές προπόνησης όπως τρέξιμο, διαλειμματική άσκηση, βάρη. Συμβουλεύει μάλιστα να ακολουθούμε τις συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής τόσο πριν, όσο και μετά το τέλος της προπόνησης. Όσο για το χρόνο που πρέπει να αφιερώνουμε στη γυμναστική; Η ίδια προτείνει 20′ με 30′ την ημέρα.

Διαβάστε επίσης | Φυτά εσωτερικού χώρου για ένα καλύτερο ύπνο