wellness-4-κoρυφαίες-τάσεις-ευεξίας-για-να-υιοθ-159539
©unsplash

Η ανάγκη για ευεξία και έναν καλύτερο τρόπο ζωής δεν είναι νέα «τάση», αλλά η αλήθεια είναι πως η χρονιά που πέρασε μας έστρεψε αναπόφευκτα στην προσεκτικότερη φροντίδα του εαυτού μας. Αντί να εξασκούνται στο σημείο της εξάντλησης, οι άνθρωποι υιοθέτησαν μια πιο ολιστική προσέγγιση για τη συνολική τους ευημερία, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που τους κάνουν χαρούμενους και υγιείς, και όχι απλώς τον γρηγορότερο τρόπο να δημιουργήσουν κοιλιακούς.

Και αυτή η προσέγγιση είναι αυτή που αξίζει να μεταφέρουμε στη νέα χρόνια – με νέες συνήθειες, πιο φιλικές προς το σώμα μας, υπομονή, ηρεμία και διάθεση για αλλαγή. Από τη γυμναστική, στο σεξ και την επαφή με τη φύση, η Vogue συγκεντρώνει τις 4 τάσεις ευεξίας που θα επικρατήσουν το 2021 και αξίζει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας:

Cellular fitness

Tο έτος που πέρασε ήταν τουλάχιστον αγχωτικό. Ωστόσο, όλα ρυθμίζονται. Μια νέα σειρά προγραμμάτων μετρά το άγχος που βιώνετε και δημιουργεί μια ρουτίνα άσκησης γύρω από αυτό. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί να τεθεί το σώμα σε περαιτέρω περιττό άγχος, αλλά εξίσου, να σας ενθαρρύνει να σπρώξετε τον εαυτό σας όταν μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά μια ακόμη επανάληψη. «Η υψηλή ένταση ή η υπερβολική άσκηση όταν τα επίπεδα του κυτταρικού στρες είναι υψηλά μπορεί να καταστρέψουν την άμυνα του οργανισμού, προκαλώντας φθορά και οδηγώντας σε χρόνια φλεγμονή, αύξηση βάρους και πιθανή κακή υγεία», λέει ο Gideon Remfry, διευθυντής ευεξίας στο σωματείο KX.

Wellness: 4 κoρυφαίες τάσεις ευεξίας για να υιοθετήσουμε τη νέα χρονιά-1
©unsplash

Η KX προσφέρει ένα «τεστ κυτταρικού στρες» που μετρά το επίπεδο ενός καταστροφικού υποπροϊόντος που απελευθερώνεται στο σώμα όταν το στρες επιτίθεται στα κύτταρα. Έτσι, προσπαθώντας να μετρήσει πόσο αγχωμένο ή χαλαρό είναι το σώμα και να ενημερώσει τον χρήστη για το τι μπορεί να κάνει από γυμναστική αυτές τις μέρες, προσφέρει τη δυνατότητα στο άτομο να σταματά πριν αγγίξει τα όριά του.

20λεπτη γυμναστική

Η δουλειά από το σπίτι φάνταζε για πολλούς ιδανική ευκαιρία για να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν τους άφηναν χρόνο για επίσκεψη στο γυμναστήριο. Δυστυχώς, όμως, μετά από σχεδόν έναν χρόνο στο σπίτι, οι περισσότεροι από εμάς φαίνεται να έχουμε χάσει το κίνητρό μας.

Και εδώ είναι που έρχεται η 20λεπτη γυμναστική. Εντατική και σχεδιασμένη να «χτυπήσει» τις πιο απαιτητικές περιοχές του σώματος, όπως γλουτούς και μπράτσα, η ολιγόλεπτη εξάσκηση είναι τέλεια λύση για όσους δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Προσωποποιημένη γυμναστική στο σπίτι

Wellness: 4 κoρυφαίες τάσεις ευεξίας για να υιοθετήσουμε τη νέα χρονιά-2
©unsplash

Το ότι «μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες να απολαύσουμε τα οφέλη της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν η Apple λάνσαρε το Apple Fitness+, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ και να έχουν προσωποποιημένα προγράμματα γυμναστικής, μετρήσεις και δεδομένα που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν φυσική κατάσταση ακόμη πιο γρήγορα.

Έμφαση σε ό,τι βάζουμε στο σώμα μας

Wellness: 4 κoρυφαίες τάσεις ευεξίας για να υιοθετήσουμε τη νέα χρονιά-3
©unsplash

«Η κατανόηση της βιολογίας και του σώματός μας είναι μια πράξη φεμινισμού», λέει η Ara Katz, συνιδρύτρια και συν-διευθύνων σύμβουλος της Seed, της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής που είναι γνωστή για την επιστημονική και εκπαιδευτική της προσέγγιση. «Όσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε, τόσο πιο σίγουρες θα είναι οι επιλογές μας, καθώς θα είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το μάρκετινγκ και την παραπληροφόρηση – και στη συνέχεια, θα έχουμε πολύ περισσότερη αντίληψη για τη δική μας υγεία». Η Seed θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι βάζουν στο σώμα τους όταν παίρνουν τα καθημερινά συμπληρώματά τους – ως εκ τούτου, έχει τη δική της διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης στο Instagram, @SeedUniversity και επί του παρόντος μπορείτε να κερδίσετε μια δωρεάν μπλούζα από το Come Back as a Flower (CBAAF ), εάν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα έξι ημερών.

Διαβάστε επίσης | The Cycle: Παστίλια για τον πόνο του άλλου