Jamie Stoker
Jamie Stoker
Jamie Stoker

Ομορφιά και ευεξία: Οι αναζητήσεις στο Pinterest προβλέπουν τις τάσεις του 2021

Ανακαλύψτε παρακάτω τι αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες του Pinterest τη χρονιά που μας πέρασε και ενημερωθείτε για τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν όσον αφορά την ομορφιά.

Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα, το Pinterest έχει σίγουρα το απαραίτητο υλικό για να αποκωδικοποιήσουμε τις τάσεις της επικαιρότητας, αλλά και να προβλέψουμε αυτές που θα ξεχωρίσουν μελλοντικά. Μάλιστα, η γνωστή πλατφόρμα κυκλοφόρησε πρόσφατα την ετήσια αναφορά Pinterest Predicts, στην οποία καταγράφονται οι λέξεις-κλειδιά που αναζητά περισσότερο ο κόσμος, αναδεικνύοντας τρία trends ευεξίας και ομορφιάς που από ό,τι φαίνεται θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στο νέο έτος.

1. Skinmalism


©Jamie Stoker

Η φυσική και ανεπιτήδευτη ομορφιά είναι κάτι που είδαμε να επιστρέφει για τα καλά το 2020, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας να σημειώνει σημαντική μείωση στη ζήτηση συγκεκριμένων καλλυντικών, και κυρίως των κραγιόν. Την ίδια στιγμή, οι αναζητήσεις για skincare αυξήθηκαν εντυπωσιακά, με την πιο συχνή να είναι το “naturally radiant skin” – ή αλλιώς το φυσικά λαμπερό δέρμα. Το μασάζ, όπως και η γιόγκα προσώπου, αποτέλεσαν τοπ searches σε Γαλλία, Βραζιλία και Ιταλία, ενώ το homemade skin care είδε τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά 110%. Το έντονο μακιγιάζ συνεπώς μπορεί να έφυγε από το προσκήνιο κυρίως λόγω των συνθηκών, αλλά οι πιο απλές και καθημερινές εκδοχές του απασχόλησαν πολύ τους beauty addicts, που φέτος θα επενδύσουν στο no makeup-makeup.

2. Μη ξεχνάτε τον ύπνο

Η σημασία του ύπνου στη ζωή μας δεν είναι κάτι καινούριο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να αποφευχθούν το άγχος, η κακή διάθεση και η εξάντληση. Ωστόσο, μετά από έναν χρόνο γεμάτο ανατροπές και αντιξοότητες, ο καλός ύπνος είναι ζητούμενο. Αυτό φάνηκε και στο Pinterest, με τους χρήστες να αναζητούν φράσεις όπως “affirmations before sleeping”, “exercises to do before going to bed”, καθώς και “yoga to sleep”, με σκοπό να επαναφέρουν την ηρεμία στην καθημερινότητά τους. Όπως καταλαβαίνετε, το 2021 στοχεύουμε σε περισσότερη ηρεμία, οργάνωση και ευεξία.

3. Indie Makeup

Την ίδια στιγμή που οι αναζητήσεις για το φυσικό μακιγιάζ χτυπούν κόκκινο, το Pinterest σημείωσε και την αύξηση των αναζητήσεων που αφορούν το indie makeup, στο οποίο κυριαρχεί το χρώμα, τα ευφάνταστα σχέδια και η τολμηρή διάθεση. Pop up χρώματα, πεταλούδες, αυτοκόλλητα για το πρόσωπο και μποέμ στιλ αποτελούν μερικά από τα πιο δημοφιλή searches, επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι μόνο η Gen Z που έχει ανάγκη για μια εμφανή αλλαγή. Τα καλοσχηματισμένα και ιδιαίτερα φρύδια, δεν θα μπορούσαν τέλος να λείπουν από τις τάσεις της χρονιάς, με τις αναζητήσεις να αυξάνονται κατά 160% για τα “discolored eyebrows” και 120% για τα “gothic eyebrows”.

Διαβάστε επίσης | Οι 10 all time classic ταινίες για να (ξανά)δούμε αυτά τα Χριστούγεννα

Scroll to Top