πώς-δημιούργησε-η-make-up-artist-gucci-westman-μια-καθαρή-σ-155016

Ομορφιά: Εμπνευσμένη από την καριέρα της ως makeup artist και τον υγιή τρόπο ζωής της, η Gucci Westman μας μιλά για τη συλλογή μακιγιάζ της.

Vogue: Ζούσατε σε ένα άσραμ, όπου μάθατε να είστε σε αρμονία με τον εαυτό σας και να υιοθετείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πώς εκφράζεται αυτή η φιλοσοφία στη συλλογή μακιγιάζ σας;

Μεγάλωσα με γονείς που πίστευαν σε έναν καθαρότερο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ποτέ δεν είχαμε φάει επεξεργασμένες τροφές στο σπίτι και τα περισσότερα τρόφιμα προέρχονταν από την αυλή μας. Με δίδαξαν επίσης να αναρωτιέμαι πάντα για την ποιότητα και την προέλευση των τροφών που επιλέγω. Μεγαλώνοντας διατήρησα τα ίδια αντανακλαστικά στη ζωή και τη δουλειά μου. Γι’ αυτό για τη συλλογή Westman Atelier, πιέζω συνεχώς τα εργαστήριά μας να ανακαλύψουν καθαρότερες και ασφαλέστερες εναλλακτικές των παραδοσιακών υλικών.

Πώς δημιούργησε η make-up artist Gucci Westman μια “καθαρή” συλλογή μακιγιάζ;-1
©Westman Atelier

Ποιο είναι το πλεονέκτημα για μια makeup artist σαν και εσάς, αλλά και για τη σύγχρονη γυναίκα, να χρησιμοποιεί προϊόντα σε μορφή στικ?

Στο Christian Chauveau, στο Παρίσι, έμαθα πώς να εφαρμόζω μακιγιάζ με προϊόντα σε μορφή στικ. Πάντα προτιμούσα αυτήν την τεχνική από τις υπόλοιπες. Τα συγκεκριμένα είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν κι έτσι δεν σπαταλώνται άσκοπα. Ήθελα η συλλογή μας να είναι «διαισθητική» και να κάνει το μακιγιάζ γρήγορο, εύκολο και διασκεδαστικό.

Γιατί ήταν σημαντικό για εσάς να σχεδιάσετε προϊόντα μακιγιάζ που παράλληλα περιποιούνται την επιδερμίδα;

Κατά τη γνώμη μου το μακιγιάζ πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από το να βελτιώνει απλώς την εικόνα μας. Πρέπει να καταπραΰνει, να αναδομεί και να θρέφει το δέρμα εις βάθος. Υποφέρω από ροδόχρου ακμή και έτσι ήθελα μια σειρά προϊόντων που θα μπορούσα να τα εφαρμόζω καθημερινά στο πρόσωπό μου χωρίς να ανησυχώ μήπως το βλάψουν. 

Πώς δημιούργησε η make-up artist Gucci Westman μια “καθαρή” συλλογή μακιγιάζ;-2
©Westman Atelier

Αναφέρεστε συχνά στην υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών στη σύνθεση των προϊόντων σας. Ποια είναι αυτά;

Διαφέρουν, ανάλογα με το προϊόν και τον τύπο. Επικεντρωνόμαστε στην περίληψη της υψηλότερης δυνατής ποσότητας δραστικών συστατικών, χωρίς να διαταράσσουμε τη φόρμουλα ή την απόδοσή της. Τα αγαπημένα μας είναι το εκχύλισμα κάπαρης, το βιολογικό λάδι jojoba, το εκχύλισμα σταφυλιού vitis vita, το λάδι καρύδας, το berrylux vita και το βούτυρο cupuaçu. Μια νέα ενότητα στον ιστότοπό μας παραθέτει όλα τα «καθαρά» συστατικά μας, έτσι ώστε οι καταναλωτές μας να βρίσκουν ευκολότερα ποια χρησιμοποιούμε και σε ποια προϊόντα, αλλά και ποια είναι τα οφέλη τους.

Μιλήστε μας για τις βιομιμητικές χρωστικές. Σε τι διαφέρουν από τις παραδοσιακές;

Η τεχνολογία βιομιμητικής χρωστικής εμποδίζει την άμεση επαφή με το δέρμα των συνθετικών χρωστικών. Πώς το κάνει αυτό; Ενθυλακώνοντας αυτά τα μόρια σε καθαρά συστατικά. Αυτό μας δίνει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους: μια απεριόριστη παλέτα που δεν θα μπορούσα να έχω μόνο με οργανικά συστατικά, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια της σύνθεσης. 

Πώς δημιούργησε η make-up artist Gucci Westman μια “καθαρή” συλλογή μακιγιάζ;-3
©Westman Atelier

Οι συσκευασίες σας είναι φτιαγμένες για να τις έχουμε πάντα μαζί μας. Ήταν σημαντικό για εσάς να δώσετε στη συλλογή σας μια «νομαδική» διάσταση;

Απολύτως. Εμπνεύστηκα πολύ από τα μίνι σπρέι αρωμάτων που όλοι παίρνουμε μαζί μας σε ένα ταξίδι. Αντιπροσωπεύουν τον ενθουσιασμό της αναχώρησης. Μπορεί να είναι μικρά, αλλά όμορφα και λειτουργικά. Ήθελα να μεταφέρω αυτή την ιδέα στο μακιγιάζ. Ήθελα η συσκευασία να είναι ξεχωριστή και πολυτελής, αλλά ανεπιτήδευτη. 

Ποιο προϊόν σας είναι εμπνευσμένο από ένα πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίσατε στα παρασκήνια;

Όλη η γκάμα μας, χωρίς εξαίρεση! Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα στα παρασκήνια ήταν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα για να δημιουργήσω ένα μακιγιάζ δεν λειτουργούσαν μαζί. Υπάρχουν πολλά που συσσωρεύονται στο δέρμα και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για μένα, η απόδοση είναι σημαντική. Έτσι, κάθε φορά αξιολογώ τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα προϊόντα μας μεταξύ τους, όταν εφαρμόζονται. Και είμαι ανυπόμονη: όλα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά, ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία χρησιμοποιούνται.

Πώς δημιούργησε η make-up artist Gucci Westman μια “καθαρή” συλλογή μακιγιάζ;-4
©Westman Atelier

Οriginally published on Vogue.fr

Διαβάστε επίσης | Director’s Cut: Η ρουτίνα ομορφιάς μας αυτή την εβδομάδα

MHT