6-δραστηριότητες-ευεξίας-με-δασκάλου-137515

Η Naomi Campbell έχει ήδη αρχίσει να μοιράζεται live αθλητικές δραστηριότητες, όπως και η January Jones, η οποία αποκαλύπτει το κάθε βήμα ενός detox bath στο αντίστοιχο βίντεο. Οι διασημότητες σε όλο τον κόσμο αποφάσισαν να μοιραστούν την καθημερινή τους ρουτίνα στο σπίτι με τους ακολούθους τους στο Ιnstagram.

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές ευεξίας, για να σας βοηθήσουμε να χαλαρώσετε:

1. Ακολουθήστε την πρακτική διαλογισμού της Constance Jablonski

«Είμαι οπαδός του διαλογισμού εδώ και δύο χρόνια και έχει αλλάξει  πραγματικά τη ζωή μου. Το πολύ καλό σημείο εκκίνησης για τακτική άσκηση είναι να αναρωτηθείτε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να κάνετε διαλογισμό, προσδιορίζοντας με σαφήνεια τις προθέσεις σας. Τι θέλετε να νιώσετε; Τι θέλετε να αποκομίσετε; Στη συνέχεια ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1.Ξεκινήστε σιγά-σιγά (5 με 10 λεπτά την ημέρα είναι πιο ευεργετικά από 45 λεπτά μία φορά την εβδομάδα). 2.Stick to it! Δημιουργήστε μια ξεχωριστή ρουτίνα, ίσως αμέσως μετά το πρωινό σας ξύπνημα; 3.Επιλέξτε την πρακτική που σας ταιριάζει με τη βοήθεια εφαρμογών: Headspace, Waking Up ή στα γαλλικά Calm et Jour. Ανταποκριθείτε στην πρόκληση και συνεχίστε αυτή τη νέα ρουτίνα για μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, ένα μήνα».

https://www.instagram.com/p/B91jYrJpv0s/?utm_source=ig_embed

2. Διαβάστε ένα βιβλίο πνευματικής αφύπνισης όπως η Marion Cotillard

«Αυτό το βιβλίο ήταν η αρχή μιας βαθιάς αλλαγής στη ζωή μου», αποκαλύπτει η Γαλλίδα ηθοποιός στο λογαριασμό της στο Instagram, δίνοντας μια ιδέα ανάγνωσης στους ακολούθους της κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Πρόκειται για το best seller «Η δύναμη της σημερινής στιγμής», του Eckhart Tolle, που έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από τη δημοσίευσή του το 1997, όλοι το βλέπουν ως ένα «ξυπνητήρι» για μια πιο ήρεμη, πληρέστερη και πλουσιότερη ζωή, εστιάζοντας αποκλειστικά στην παρούσα στιγμή.

https://www.instagram.com/p/B947D9YCG9e/?utm_source=ig_embed

3. Κάντε detox bath όπως η January Jones

Αρκετές φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της απομόνωσης η  January Jones χαρίζει στον εαυτό της ένα self care με αποτοξινωτικό αφρόλουτρο. Όπως δείχνει σε ένα βίντεο στο Instagram, ξεκινά με την εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου πριν βυθιστεί σε ζεστό νερό με ευεργετικά αιθέρια έλαια και άλατα. Συνδυάστε το με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή την ακρόαση ενός podcast, για να αφήσετε το πνεύμα σας να «ξεφύγει». 

https://www.instagram.com/tv/B949tW1FsBD/?utm_source=ig_embed

4. Ενισχύστε το σώμα και το μυαλό όπως η Madison Headrick

Το τοπ μόντελ Madison Headrick αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυξάνοντας τις δραστηριότητες που ηρεμούν ή διεγείρουν νου και σώμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες με την αδελφή της, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων όπως το «Sapiens, Μια Σύντομη Ιστορία της Ανθρωπότητας» που προσφέρει ένα νέο όραμα για την εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά και μαγειρική με υγιεινές συνταγές για καταπολέμηση του στρες.

https://www.instagram.com/p/B95XQytDwRI/?utm_source=ig_embed

5. Αγκαλιάστε τους τετράποδους φίλους σας, όπως η Cindy Crawford ή η Camila Morrone

Σε αυτή την περίοδο γενικού άγχους και κοινωνικής απομόνωσης ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι αληθινός σύμμαχος, καθώς σύμφωνα με μελέτες οι τετράποδοι σύντροφοι είναι μικρές «μπάλες» αντι-στρες. Αρκεί να τους χαϊδέψετε για να αισθανθείτε αμέσως πιο χαλαροί. Όπως κάνουν η Cindy και η Camila.

https://www.instagram.com/p/B9pXVObF9Nu/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B97nSQkpDGr/?utm_source=ig_embed

6. Κάντε γιόγκα όπως η Julianne Moore

Ως λάτρις των μαθημάτων του Shala, ενός μοντέρνου στούντιο στη Νέα Υόρκη, η Julianne Moore είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη γιόγκα κατά τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού.  Μέσα από τους λογαριασμούς των αγαπημένων  δασκάλων της (@mskleigh barbaraverrochi @ ashes76), θα παρακολουθεί online μαθήματα Ashtanga και Vinyasa.  

https://www.instagram.com/p/B99–J_Jdof/

Διαβάστε επίσης | Vogue Guide: Όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε yoga στο σπίτι

Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.

MHT