eταιρείες-καλλυντικών-δεσμεύονται-γι-137567

Ενώ γίνεται όλο και πιο δύσκολη η απόκτηση ιατρικών προμηθειών, η Ομοσπονδία Εταιρειών Ομορφιάς (FEBEA) ανακοινώνει την έντονη κινητοποίηση του τομέα σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την καθημερινή απολύμανση. Την αρχή έκανε η LVMH, που αποφάσισε να παράξει μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών στα εργοστάσια αρωματοποιίας της και να προχωρήσει στη δωρεάν διανομή τους στα νοσοκομεία. Ο όμιλος L’Oréal, πάλι, θα κάνει δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ υπέρ των ανθρώπων που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση. Ακολουθούν και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες:

https://www.instagram.com/p/B-Hx1qHCnVg/

Pierre Fabre

Ο όμιλος Pierre Fabre ξεκίνησε την παραγωγή υδροαλκοολικού τζελ στις 23 Μαρτίου στα εργοστάσια δερμο-καλλυντικών του Soual, στην Νοτιοδυτική Γαλλία (Tarn).  50 τόνοι προϊόντων θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα στο προσωπικό των γαλλικών νοσοκομείων και έπειτα θα διατεθούν προς πώληση στα φαρμακεία με την επωνυμία Ducray. Επίσης, το εργοστάσιο στο Areal της Βραζιλίας θα παράξει 18 τόνους υδροαλκοολικού διαλύματος που θα διανεμηθεί με το τοπικό εμπορικό σήμα Darrow. 

https://www.instagram.com/p/B96WFQpCSfA/

L’Occitane

Μετά τη διανομή περισσότερων από 20.000 ενυδατικών λοσιόν και κρεμών σε νοσηλευτικό προσωπικό στην Κίνα και 20.000 ενυδατικά σαπούνια και κρέμες στην Κορέα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο όμιλος L’Occitane δεσμεύεται να βοηθήσει τα γαλλικά νοσοκομεία. Στόχος, να παρασχεθούν 70.000 λίτρα υδροαλκοολικού τζελ σε νοσοκομεία και πυροσβέστες στη Γαλλία δωρεάν. Μέχρι σήμερα, οι θυγατρικές του ομίλου έχουν πραγματοποιήσει πολλές δωρεές, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας των χεριών για το προσωπικό των νοσοκομείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σαπούνια στη Μασσαλία. 

https://www.instagram.com/p/B-H_s21gdGq/

Estée Lauder

Η εταιρεία θα συμμετάσχει στη διεθνή προσπάθεια με την παραγωγή υδροαλκοολικού τζελ για τους πληθυσμούς που κινδυνεύουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής. Για να γίνει αυτό το εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη άνοιξε ξανά με εθελοντές εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η Estée Lauder πραγματοποίησε πολλές δωρεές σε διάφορους οργανισμούς, όπως στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (Médecin Sans Frontières), στους οποίους πρόσφερε 2 εκατομμύρια δολάρια.

Eταιρείες καλλυντικών δεσμεύονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού-1
©The Estée Lauder Companies | @esteelaudercompanies | #ELCfamily
1/3
Native Share

Clarins

Στις 21 Μαρτίου η Clarins ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για την παραγωγή υδροαλκοολικού τζελ προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία. Ήδη έχουν παραχθεί 14.500 μονάδες των 400 mL υδροαλκοολικού τζελ στα εργοστάσια Pontoise, Strasbourg και Amiens.

https://www.instagram.com/p/B961VXOCa9h/

LVMH

Η απόφαση να παράξει ο όμιλος 12 τόνους υδροαλκοολικού τζελ εβδομαδιαίως λήφθηκε στις 15 Μαρτίου από τον Bernard Arnault. Σε 39 κρατικούς φορείς υγείας παραδόθηκαν στις 16 Μαρτίου προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες αρωμάτων και καλλυντικών, χρησιμοποιώντας μπουκάλια από τις μάρκες του ομίλου, όπως το υγρό σαπούνι χειρός Maison Christian Dior. Επιπλέον, δεσμεύεται να παραδώσει δέκα εκατομμύρια μάσκες στη Γαλλία (επτά εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και τρία εκατομμύρια μάσκες FFP2) και να επαναλάβει τη διαδικασία. 

https://www.instagram.com/p/B961LXbCLWA/

L’Oréal

Ο όμιλος L’Oréal ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της για την κατασκευή προϊόντων απαραίτητων στα γαλλικά νοσοκομεία. Η La Roche-Posay, μέλος του γκρουπ, θα εξοπλίσει αρχικά τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και τα συνεργαζόμενα φαρμακεία με υδροαλκοολικό τζελ. H Garnier θα προμηθεύσει και θα διανείμει δωρεάν εκατομμύρια τεμάχια αντισηπτικών χεριών σε όλους τους Ευρωπαίους διανομείς τροφίμων με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε οι εργαζόμενοί τους, που εργάζονται αδιάκοπα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών, να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, ανέφερε: «Σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση, έχουμε ευθύνη να συνεισφέρουμε στη συλλογική προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο. Με αυτές τις ενέργειες, η L’Oréal εκφράζει την αναγνώριση, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας προς αυτούς που επιδεικνύουν υπεράνθρωπο θάρρος και ανιδιοτέλεια στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία.»

Και η L’Oréal Hellas συμμετέχει ενεργά στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του Ομίλου L’Oréal για τη μείωση του ρυθμού μετάδοσης της πανδημίας με τα παρακάτω μέτρα στήριξης: H La Roche-Posay θα εξοπλίσει με αντισηπτικά χεριών συνεργαζόμενα νοσοκομεία, συνεργαζόμενα φαρμακεία και ιατρούς στην Ελλάδα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον κοροναϊό και μάχονται καθημερινά να μας προστατεύσουν και η Garnier θα δωρίσει αντισηπτικά χεριών σε εργαζόμενους στα συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ, μόλις τα εργοστάσιά μας παραδώσουν τα σχετικά προϊόντα.

Παράλληλα ο όμιλος θα προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει εκείνους που θα επηρεαστούν άμεσα από την επιδημία, μέσω οργανισμών στους οποίους θα προσφερθούν κιτ υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων σαμπουάν, αφρόλουτρων και υδροαλκοολικού τζελ για κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές. 

Eταιρείες καλλυντικών δεσμεύονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού-2
©Baptiste CHANAT
2/3
Native Share
Eταιρείες καλλυντικών δεσμεύονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού-3
©Baptiste CHANAT
3/3
Native Share

Eugène Perma

Στην κινητοποίηση εντάσσονται και τα εργοστάσια Eugène Perma στη Reims, παράγοντας πάνω από 100.000 μονάδες των 100 ml υδροαλκοολικού διαλύματος από την εκκίνηση της καραντίνας, την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Guinot-Mary Cohr

Τα εργαστήρια Guinot-Mary Cohr θα εξοπλίσουν νοσοκομεία και φαρμακεία με αντισηπτικά, αναδιοργανώνοντας τις αλυσίδες παραγωγής τους για να παράγουν το συγκεκριμένο διάλυμα. Έτσι, 5 τόνοι θα παράγονται κάθε εβδομάδα και θα προσφέρονται σε τιμή κόστους.

https://www.instagram.com/p/B-Ka3PdKobp/

ALES GROUP

Και ο όμιλος Ales Groupe (Lierac Paris, Phyto, Jowae) συμμετέχει ενεργά κατά της διάδοσης του κορωνοιού. Τα εργαστήρια Ducastel έχουν ξεκινήσει την παραγωγή των υδροαλκοολικών τζελ που θα διανεμηθούν δωρεάν σε νοσοκομεία και πυροσβέστες. Έχουν ήδη προχωρήσει στη διανομή 55.000 υδροαλκοολικού τζελ σε φαρμακεία έτσι ώστε να μπορέσουν να παράγουν τα δικά τους αντισηπτικά.

Coty

Η Coty αναλαμβάνει να παρέχει ελεύθερα υδροαλκοολικό τζελ σε ιατρικές υπηρεσίες όποτε της ζητηθεί.

Διαβάστε περισσότερα νέα σχετικά με τον κορωνοϊό στο Vogue.gr.

MHT