οι-5-καλύτερες-εφαρμογές-για-γυμναστικ-138315

Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το πρόγραμμα της άσκησης μας -όποια κι αν είναι αυτή-, όσο μένουμε σπίτι. Δεν χρειάζεται πανικός όμως. Υπάρχουν 5 applications που μοιάζουν να καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα επίπεδα, είναι οργανωμένα και καλοστημένα. Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την αυτοπειθαρχία μας.

1. Freeletics: Για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τα όρια τους

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι-1
©Freeletics
1/5
Native Share

Το συγκεκριμένο μπορεί να σας φανεί κάπως σκληρό. Αλλά αυτό είναι και το νόημα. Είναι διαθέσιμο σε 160 χώρες και μεταφρασμένο σε 10 γλώσσες, η προέλευση του είναι γερμανική και ήδη έχει προσελκύσει 40 εκατομμύρια ανθρώπων. Το δυνατό του σημείο; Το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις ένα πρόγραμμα ακριβώς στις ανάγκες σου, βάσει των ημερών που θέλεις να γυμναστείς, των αξεσουάρ που έχεις σπίτι σου, το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι, την φυσική και μυϊκή σου κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση οι ασκήσεις και οι επαναλήψεις που προτείνονται είναι υπολογισμένες ώστε να κάψουν όλοι το μέγιστο των θερμίδων και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα άμεσα. Επίσης προσφέρονται και διατροφικές συμβουλές συνδυαστικά με την άσκηση -για όποιον το επιθυμεί.

2. Puma x FizzUp: Για μια ολοκληρωμένη προπόνηση με εναλλαγές

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι-2
©unsplash
2/5
Native Share

Η Puma και η εφαρμογή FizzUp συνεργάζονται για να μας παρέχουν δωρεάν πρόσβαση σε μια premium εφαρμογή προπόνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Αρκεί να κατεβάσετε το app και να εγγραφείτε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 300 ασκήσεις και μια κλίμακα αξιολόγησης για να βλέπετε τις επιδόσεις σας. Άλλωστε οι προκλήσεις είναι που μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε. Παράλληλα βρίσκετε 250 πρωτεϊνούχες συνταγές προσαρμοσμένες στην προπόνηση σας.

3. Asana Rebel: Για να διατηρήσετε τη φόρμα σας

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι-3
©Asana Rebel
3/5
Native Share

Οι καλύτεροι επαγγελματίες του fitness και της γιόγκα συγκεντρώνονται στην εφαρμογή Asana Rebel. Πάνω από 100 προπονητικά προγράμματα κατανέμονται σε 5 θεματικές ενότητες: κάψιμο θερμίδων, μυϊκή ενδυνάμωση, ευλυγισία, ισορροπία, χαλάρωση. Τα βίντεο και η ενθαρρυντική φωνή που τα συνοδεύει θα γίνουν αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την πρακτική μας αλλά και να χαλαρώσουμε.

4. YogaPlay by Le Tigre Yoga Club: Για τους φαν της γιόγκα

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι-4
©unsplash
4/5
Native Share

Για να ξεκινήσετε την πρακτική σας στη γιόγκα, για να την τελειοποιήσετε ή απλώς για να προπονηθείτε. Το συγκεκριμένο app υπάρχει σίγουρα ήδη στα τηλέφωνα των περισσότερων γιόγκι. Περισσότερα από 200 βίντεο, από 5 έως 60 λεπτά είναι διαθέσιμα χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ, εκτός από online μαθήματα. Οι διαθέσιμες τεχνικές είναι οι Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Yin yoga, αλλά και πιο σπάνιες όπως η Jivamukti. Επίσης διατίθενται μαθήματα pilates.

5. Inscape: Για ανάκαμψη μετά από την πρακτική

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι-5
©Inscape
5/5
Native Share

Οι Νεοϋορκέζοι ορκίζονται σ’ αυτό το app για τη χαλάρωση τους. Είναι ιδανική εισαγωγή στον κόσμο του διαλογισμού μέσα από προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Σε μαθαίνει να αναπνέεις σωστά για να χαλαρώσεις, να ενδυναμωθείς πνευματικά ή να κερδίσεις ενέργεια. Εδώ βρίσκουμε επίσης συλλογή από ήχους που ισορροπούν το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα. Επιπλέον το πρόγραμμα «Sleep Well» μας προετοιμάζει κατάλληλα για τον ύπνο και μας βοηθάει να κοιμηθούμε σε χρόνο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης | Vogue Guide: Όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε yoga στο σπίτι

MHT