οι-3-ασκήσεις-που-μεταμόρφωσαν-το-σώμα-τ-168633
©Jennifer Lopez/Instagram

Το καλλίγραμμο κορμί της Jennifer Lopez δεν χτίστηκε μέσα σε μια μέρα. Χρειάστηκαν αμέτρητα σετ κοιλιακών και ασκήσεων για γλουτούς, δύο από τα δυνατά σημεία του σώματος της σταρ, σε συνδυασμό φυσικά με μια ισορροπημένη διατροφή. H Jennifer Lopez είναι πάντα πειθαρχημένη στη fitness ρουτίνα της και δεν παραλείπει ποτέ τη γυμναστική της. Ακόμα και όταν ταξιδεύει για τις περιοδείες της βρίσκει έστω και λίγο χρόνο για το καθημερινό της workout, ενώ παρέμεινε πιστή το πρόγραμμά της και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζοντας τη γυμναστική από το σπίτι.

Οι 3 ασκήσεις που μεταμόρφωσαν το σώμα της Jennifer Lopez-1
©Jennifer Lopez/Instagram

Καθώς η επιστροφή στα γυμναστήρια καθυστερεί ακόμα, μάθαμε από τον personal trainer της σταρ David Kirsch, τις τρεις πιο στοχευμένες ασκήσεις που ακολουθεί η Jennifer Lopez, για γραμμωμένους κοιλιακούς και γλουτούς, τις οποίες και μπορείτε να εφαρμόσετε πολύ εύκολα στο σπίτι και χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Ζέσταμα

Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα επιβάλλεται μια καλή προθέρμανση, για τουλάχιστον 4′. Με αυτό τον τρόπο ζεσταίνονται οι μύες και αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί. Κάνετε διατάσεις στα πόδια και στρέφετε τον κορμό αριστερά και δεξιά. Μπορείτε να κάνετε και μια ήπια αερόβια άσκηση, όπως μικρά άλματα.

View this post on Instagram

A post shared by Jen Selter (@jenselter)

Squats (καθίσματα)

Σε αυτή την άσκηση οφείλει τους διάσημους γλουτούς της η Jennifer Lopez, γι’ αυτό και δεν λείπει από κανένα workout της. O David Kirsch συμβουλεύει να επενδύσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, για να δείτε θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως στόχος δεν είναι οι πολλές επαναλήψεις, αλλά η σωστή μέθοδος. Αφού σταθείτε με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης και με τον κορμό σε ευθεία στάση, λυγίζετε τα πόδια με στόχο οι γλουτοί σας να φτάσουν λίγο πιο πάνω από το ύψος των γονάτων. Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 με 10”. Επαναλαμβάνετε τα καθίσματα για 8′.

Οι 3 ασκήσεις που μεταμόρφωσαν το σώμα της Jennifer Lopez-2
©Unsplash

Squat με βάρη

Η άσκηση που ενδυναμώνει γλουτούς, κάτω κοιλιακούς και χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε βάρη στα καθίσματα (τουλάχιστον βαράκια των δύο κιλών). Καθώς κατεβαίνετε σε squat, σηκώνετε τα χέρια σας προς τα πάνω μέχρι να τεντώσουν. Μένετε σε αυτή τη θέση για 5” κάθε φορά, προσέχοντας τα χέρια σας να παραμένουν σε ευθεία με τον κορμό σας για να αποφύγετε τραυματισμούς στη μέση. Επαναλαμβάνετε την άσκηση για 11′, με ενδιάμεσα διαλείμματα αν χρειάζεται.

Σανίδα

To plank workout ενδυναμώνει πραγματικά όλο το σώμα, γι’ αυτό και οι γυμναστές επιμένουν τόσο να το εντάσσουν στα προγράμματά τους. Αφού τοποθετήσετε το σώμα σας σε θέση σανίδας, προσπαθείτε να μείνετε σταθεροί για 45”. Στόχος είναι να κάνετε 10 σανίδες σε κάθε workout, αυξάνοντας σταδιακά και το χρόνο παραμονής σας. Ο David Kirsch συμβουλεύει να “σφίξετε” τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης | Τα 9 Korean beauty trends που πρέπει να ξέρετε

MHT