11-μύθοι-και-αλήθειες-που-δεν-γνωρίζαμε-175708
©@thestylestalkercom

Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε; Το συστηματικό κούρεμα τα δυναμώνει όντως; Πώς χρησιμοποιούμε το πιστολάκι για να μη τα βλάψουμε; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις (με τις απαντήσεις τους φυσικά) συνθέτουν τους δεκάδες μύθους και αλήθειες που περιβάλλον το θέμα «μαλλιά». Και αφού είναι δεδομένο πως όλες θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά που αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά μας, παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλους τους μύθους και τις αλήθειες για αποφύγετε τυχόν λάθη και να αποκτήσετε υπέροχα μαλλιά με διάρκεια.

1. Τα μαλλιά είναι «νεκρός οργανισμός»: Ναι, τα κύτταρα που συνθέτουν τα μαλλιά μας δεν έχουν βιολογική δραστηριότητα.

2. Πρέπει να κουρευόμαστε συχνά: Ναι, τα μαλλιά αναπτύσσονται σε μια μικρή περιοχή που ονομάζεται «δερματική θηλή», όπου πολλά κύτταρα βρίσκονται σε συνεχή διαίρεση. Το συχνό κόψιμο τους σπρώχνει τα νεοσύστατα κύτταρα προς τα πάνω, μακραίνοντας έτσι περισσότερο και γρηγορότερα τα μαλλιά.

3. Πρέπει να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα; Ναι, καλό θα ήταν να εφαρμόζουμε στα μαλλιά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

4. Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε; Αν δεν λουζόμαστε καθημερινά θα τα εμποδίσουμε να μακρύνουν; Όχι, η συχνότητα του λουσίματος έχει μικρότερη σημασία από τον τρόπο που γίνεται αυτό. Άλλωστε, όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο επιρρεπή στο φθορά.

5. Το συχνό λούσιμο προκαλεί λιπαρότητα: Όχι, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για το ότι οι σμηγματογόνοι αδένες «ερεθίζονται» από τα συχνά λουσίματα.

6. Τα προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα κάνουν δουλειά; Ναι, αλλά όχι μόνα τους. Το θέμα είναι να προστατεύετε τα μαλλιά σας από το πιστολάκι και το ισιωτικό.

7. Συστατικά όπως σιλικόνη και μικροπλαστικά κάνουν καλύτερα τα σαμπουάν με την απουσία τους; Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα πως με την απουσία ενός τέτοιου συστατικού το προϊόν θα είναι ωφέλιμο.

8. Η βούρτσα είναι για ξεμπερδεύει τους κόμπους; Όχι, οι βούρτσες δεν θα έπρεπε να ξεμπερδεύουν τους κόμπους στα μαλλιά μας γιατί έτσι αυτά σπάνε. Αντιθέτως, οι κόμποι πρέπει να απομακρύνονται με conditioner και τα χέρια σας. Ναι, θέλει υπομονή.

9. Η σιλικόνη δεν αφήνει τα μαλλιά να αναπνεύσουν: Όχι, τα μαλλιά δεν αναπνέουν.

10. Το αντηλιακό μαλλιών είναι χρήσιμο; Ναι, αλλά δεν μπορεί να μας προστατέψει απόλυτα από τη ζημιά του ήλιου.

11. Ο κρύος αέρας στο πιστολάκι κάνει θαύματα: Ναι, ο παγωμένος αέρας που βγάζουν τα πιστολάκια μας είναι το πιο υποτιμημένο στοιχείο τους. Εκμεταλλευτείτε τον για να διορθώσετε και να δώσετε σχήμα στα μαλλιά σας αφότου τα έχετε στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης | Μακριά μαλλιά: Ιδέες για κουρέματα που θα τα απογειώσουν

MHT