7-συχνά-λάθη-ομορφιάς-που-μας-κάνουν-να-174580
©unsplash

Αν και το skincare βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που μας κάνουν ομορφότερες και πιο λαμπερές, η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο οι εκφραστικές ρυτίδες και τα μικρά σπασίματα του δέρματος που μας δείχνουν μεγαλύτερες από όσο είμαστε. Το μακιγιάζ, αλλά εξίσου και το hairstyle που επιλέγουμε, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες για να μην προσθέτουμε αδίκως χρόνια στον εαυτό μας και αποτελούν και τους τομείς που κάνουμε τα συχνότερα λάθη.

Πώς τα αποφεύγουμε; Η Vogue συνθέτει έναν μίνι οδηγό για να χαρίσετε στο πρόσωπό σας τη λάμψη που του αξίζει:

Τι συμβαίνει με τα κοντά μαλλιά;

7 συχνά λάθη ομορφιάς που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες-1
©unsplash

Είναι γεγονός πως υπάρχει ένας άτυπος κανόνας ο οποίος λέει πως μια γυναίκα πρέπει να κονταίνει τα μαλλιά της όσο μεγαλώνει, καθώς τα πολύ μακριά μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Αυτό, εκτός από περιοριστικό, είναι και λάθος. Ναι, αν τα μαλλιά σας αρχίζουν να αραιώνουν ή να λεπταίνουν με τα χρόνια μπορείτε να τα κόψετε για να τους δώσετε όγκο. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι παραπάνω από θεμιτό να διατηρήσετε το μακρύ μήκος, το οποίο μάλιστα «μαλακώνει» και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Οι γκρίζες τρίχες

Αν δεν είστε φυσική ξανθιά, το να ανοίγετε τα μαλλιά για να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες δεν είναι καλή επιλογή. Ειδικά, για τις σταρένιες και πιο σκούρες επιδερμίδες θα μπορούσε να είναι καταστροφικό. Η λύση είναι να βάψετε τα μαλλιά σας σε δύο τόνους, έναν πιο ανοιχτό στις ρίζες, και έναν ελάχιστα πιο σκούρο παρακάτω, για να επιτευχθεί ισορροπία.

Το μαύρο eyeliner

Όσο και αν αγαπάμε το πολύ έντονο μαύρο eyeliner είναι αλήθεια πως τείνει να σκληραίνει το πρόσωπο, κάνοντας πιο άγρια τα χαρακτηριστικά μας. Μια ωραία εναλλακτική είναι το καφέ, ή καλύτερα ένα χρώμα που κάνει αντίθεση με τα μάτια σας – για παράδειγμα μπλε σκούρο σε καφέ μάτια.

Αποφύγετε τις σκιές σε μορφή πούδρας

7 συχνά λάθη ομορφιάς που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες-2
©unsplash

Όταν το δέρμα δεν είναι στην καλύτερή του φάση, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τις σκιές ματιών σε μορφή πούδρας με αντίστοιχες κρεμώδεις. Οι κρεμώδεις σκιές δεν έχουν την τάση να στέκονται στις λεπτές γραμμές των ματιών, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν περισσότερο το δέρμα.

Μη ξεχνάτε την περιποίηση των μαλλιών

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως τα αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά στερούν από τη λάμψη του προσώπου κάνοντάς το να φαίνεται πιο γερασμένο. Επομένως, είναι σημαντικό να περιποιείστε προσεκτικά τα μαλλιά, με θεραπείες και επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Τα φρύδια

7 συχνά λάθη ομορφιάς που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες-3
©unsplash

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας. Αν δεν είναι περιποιημένα και σωστά βγαλμένα μπορεί να χαλάσουν τη συνολική εικόνα. Τονίστε τα με μολύβι ή gel και διατηρήστε τα φυσικά όσον αφορά το σχήμα.

Μην το παρακάνετε με τις λάμψεις

Το γκλίτερ και τα έντονα highlighters μπορεί να προσδώσουν πολύ ωραίο εφέ στην επιδερμίδα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό που τα καθιστά απαραίτητα – δηλαδή η λάμψη – μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα. Προτιμήστε ελαφριές συνθέσεις και προϊόντα με φυσική γυαλάδα για να αποφύγετε τα λάθη.

Διαβάστε επίσης | 4 τρόποι να ανακτήσει το δέρμα σας τη χαμένη λάμψη πριν το καλοκαίρι

MHT