dare-to-be-real-τρεις-αληθινές-γυναίκες-υπερασπίζ-175609

O  τρόπος που φροντίζουμε τον εαυτό μας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και κυρίως τους δώδεκα μήνες που προηγήθηκαν, καθώς η πανδημία μάς ανάγκασε να αναθεωρήσουμε πολλά απ’ αυτά που ξέραμε. Ειδικά στην ομορφιά, το κίνημα «χωρίς φίλτρο» γιγαντώνεται και συμβιβαζόμαστε όλο και περισσότερο με την ιδέα της φυσικότητας. Που σημαίνει ότι τολμάμε να δείχνουμε τις ατέλειές μας ως κομμάτι της προσωπικότητάς μας και δεν έχουμε ανάγκη να τις καλύπτουμε. Φροντίζουμε την εικόνα μας, δεν την αρνούμαστε.

Με αυτή την άποψη συντάσσονται πολλές εταιρείες, με πρώτη και καλύτερη την Kérastase, που προσαρμόζεται στα καινούργια δεδομένα, δημιουργώντας προσωποποιημένα προϊόντα και θεραπείες που ικανοποιούν την επιθυμία της σύγχρονης γυναίκας για υπέροχα μαλλιά. Με την υποστήριξή της και πολύτιμο σύμμαχο τον συνεργάτη της hair stylist, Ambassador Kérastase Greece Σταμάτη Καραΐσκο, συναντήσαμε τρεις γυναίκες από διαφορετικούς χώρους, αλλά με κάτι κοινό: τη φυσική ομορφιά. Σκοπός μας ήταν να συνομιλήσουμε μαζί τους γι’ αυτή τη μεγάλη τάση και, φυσικά, να αναδείξει ο Σταμάτης τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους με τα μαγικά του χέρια και τα εξαιρετικά προϊόντα Kérastase – όπως το Elixir Ultime, που χαρίζει όγκο, πυκνότητα και λάμψη στη θαμπή τρίχα και το Dry Shampoo νέας γενιάς Fresh Affair, που φρεσκάρει τα μαλλιά στη στιγμή. Μαζί μας ήταν η Μάγια Ζούλοβιτς, η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και η Αναστασία Παντούση. Ας τις γνωρίσουμε.

Dare to be real: Τρεις αληθινές γυναίκες υπερασπίζονται την ομορφιά χωρίς φίλτρο, με σύμμαχο την KÉRASTASE-1
©Photographer: Yiorgos Kaplanidis @Thisisnotanotheragency
1/3
Native Share

Σχεδιάστρια κοσμημάτων και μητέρα δύο παιδιών, η Μάγια Ζούλοβιτς πιστεύει ότι η ομορφιά συμπυκνώνεται στο χαμόγελο. «Έχει να κάνει με την ψυχή», μας λέει. Λάτρις του διακριτικού μακιγιάζ, ακολουθεί μια καθημερινή ρουτίνα στην οποία πρωταγωνιστούν ο καθαρισμός και η ενυδάτωση. Δεν αλλάζει το στιλ των μαλλιών της, εκτός από μικρές παρεμβάσεις στην κουπ κατά καιρούς. «Οι ανοιχτές αποχρώσεις με φωτίζουν, οπότε μένω πιστή στο ξανθό», παραδέχεται. Πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα στο κομμωτήριο και ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του hair expert, ο οποίος γνωρίζει καλά τις ανάγκες της τρίχας της. Όσο πρακτική είναι στην καθημερινότητά της, άλλο τόσο είναι και στη δουλειά της. Όταν δημιουργεί ένα κόσμημα, το κάνει με τη σκέψη οι γυναίκες που θα το πάρουν να μπορούν να το φορούν από το πρωί έως το βράδυ. «Θέλω να το συνδυάζουν και με άλλα κοσμήματα, δικά μου ή άλλου σχεδιαστή», τονίζει.

Dare to be real: Τρεις αληθινές γυναίκες υπερασπίζονται την ομορφιά χωρίς φίλτρο, με σύμμαχο την KÉRASTASE-2
©Photographer: Yiorgos Kaplanidis @Thisisnotanotheragency
2/3
Native Share

Για την ιδρύτρια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Υπέροχες Γυναίκες, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η ομορφιά ταυτίζεται με την εσωτερική λάμψη. «Η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η στάση ζωής μας αντανακλώνται στο πρόσωπό μας», θεωρεί. Τελευταία προσπαθεί να εντάξει το self-care στη ρουτίνα της με τρόπο ώστε να ταιριάζει στο πρόγραμμά της. Δεν έχει βάψει ποτέ τα μαλλιά της, χρησιμοποιεί έλαιο στις άκρες για να είναι ενυδατωμένες και προτιμά το μακρύ μήκος, αλλά ανά δύο χρόνια τα κόβει για να τα δωρίσει σε κοινωφελείς οργανισμούς. Από το 2013 ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση. «Το 2019 δημιούργησα τις Υπέροχες Γυναίκες, μια πλατφόρμα όπου καθεμία θα μπορούσε να εκφράσει τον θαυμασμό της σε μια άλλη γυναίκα. Σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα γυναικών, ενώ πλέον είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτή την περίοδο διεξάγονται online, αλλά συμμετέχουν ενεργά γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε αντίστοιχες πάνω στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στην ανάκαμψη των γυναικών από την πανδημία και άλλες». Ποια είναι η άποψή της για την εικόνα της γυναίκας σήμερα; «Πρέπει να διαθέτει όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά που την κάνουν υπέροχη. Όχι αψεγάδιαστη. Όχι τέλεια. Γι’ αυτό επέλεξα το όνομα Υπέροχες Γυναίκες, επειδή τα περιλαμβάνει όλα», απαντά.

Dare to be real: Τρεις αληθινές γυναίκες υπερασπίζονται την ομορφιά χωρίς φίλτρο, με σύμμαχο την KÉRASTASE-3
©Photographer: Yiorgos Kaplanidis @Thisisnotanotheragency
3/3
Native Share

Για την ηθοποιό Αναστασία Παντούση, «η ψυχή είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ειδικά φέτος, το να νιώθεις όμορφα αποτυπώνεται και στο έξω σου. Λάμπεις». Η ρουτίνα ομορφιάς της στηρίζεται στο καθαριστικό και την ενυδατική, ενώ φροντίζει τα μαλλιά της εφαρμόζοντας μία με δύο φορές την εβδομάδα ενυδατική μάσκα. «Είναι αυτό που κυρίως μου αρέσει επάνω μου και τα κρατάω μακριά. Δεν τα έχω βάψει από τη ρίζα, αλλά, αν το απαιτούσε ένας ρόλος, θα το έκανα», τονίζει. «Σε λίγες μέρες θα μπω στα 30 κι έχω αρχίσει να σκέφτομαι για το αν πρέπει να ενεργήσω προληπτικά σε σχέση με την επιδερμίδα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κάνω υπερβολές». Υπερβολική δεν είναι ούτε η Κλαίρη, η ηρωίδα που υποδύεται στο σίριαλ. Έξαψη, με την οποία όμως παραδέχεται ότι έχει κάποια κοινά, όπως η αφηρημάδα και ο… τσαμπουκάς.

Ανακαλύψτε το backstage video από τη φωτογράφιση:

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα Kérastase στο www.kerastase.gr

MHT