φοράτε-γυαλιά-συμβουλές-μιας-διάσημη-141910
©Unsplash

Είναι ασυνήθιστο ένα βιβλίο μακιγιάζ να αφιερώνει πολλά κεφάλαια στο μακιγιάζ των ματιών για κορίτσια που φορούν γυαλιά οράσεως. Ωστόσο, όλα βγάζουν νόημα όταν η συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου είναι μια διάσημη makeup artist που ομολογεί ότι πήγε να αγοράσει ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιών οράσεως -που πάντα ήθελε- όταν είδε την ηθοποιό Tina Fey να τα φοράει στην εκπομπή της.

Φοράτε γυαλιά; Συμβουλές μιας διάσημης makeup artist για το μακιγιάζ ματιών-1
©amazon.co.uk

H makeup artist είναι η Bobbi Brown και το βιβλίο στο οποίο μας προτείνει αναλυτικές συμβουλές για το μακιγιάζ των ματιών είναι το Eye Makeup Manual. Αν και δίνει διαφορετικές συμβουλές με βάση το σχήμα και το χρώμα του σκελετού των γυαλιών, η δημιουργός της ομώνυμης μάρκας – και αγαπημένη makeup artist της Michelle Obama-, ισχυρίζεται ότι το eyeliner είναι το μυστικό όταν φοράτε γυαλιά. «Αναδεικνύει τα μάτια πίσω από το γυαλί», λέει. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το μακιγιάζ σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα eyeliner gel, για να υπογραμμίσετε τη γραμμή των άνω βλεφαρίδων και ένα liner για να δημιουργήσετε μια λεπτή γραμμή στα κάτω βλέφαρα. Ας πούμε ότι αυτό είναι το βασικό μακιγιάζ που πρέπει να συνοδεύεται από δύο στρώσεις αδιάβροχης μάσκαρας έτσι ώστε να μη λερώνονται τα κρύσταλλα και κονσίλερ κάτω από τα μάτια για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές.

https://www.instagram.com/p/BtRthGjB_H5/?utm_source=ig_web_copy_link

Το eyeliner είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν φοράμε γυαλιά οράσεως. Ωστόσο, η σκιά θα εξαρτηθεί από τον τύπο των γυαλιών: εάν πρόκειται για γυαλιά σε nude αποχρώσεις, οι σκιές πρέπει να είναι απαλές, «ώστε να μην ανταγωνίζονται αυτές των γυαλιών», λέει η Brown. Και αν θέλετε να παραλείψετε το eyeliner, τότε προτείνει ένα έντονο χρώμα στα χείλη και το συνηθισμένο δίδυμο προϊόντων μακιγιάζ που δεν πρέπει να παραλείπουμε όταν φοράμε μακιγιάζ με γυαλιά οράσεως: κονσίλερ και μάσκαρα.

Read more at Vogue.es

MHT