γιατί-η-παραβίαση-των-κανόνων-είναι-το-141879
©Courtesy of Chanel

Θεωρητικά, τα πάντα στο μακιγιάζ της Lucia Pica στην Ugbad Abdi είναι λάθος. Ποιος βάζει ρουζ (μπορεί να είναι και σκιά ματιών!) στο πιγούνι και στο μέτωπο; Ή gloss στο πρόσωπο και τα χείλη ταυτόχρονα; Για τις λάτρεις της δουλειάς της Lucia Pica – και για οποιονδήποτε από τους πραγματικά σπουδαίους καλλιτέχνες μακιγιάζ, που τους αρέσει να παίζουν με χρώματα και υφές αντί να ακολουθούν την πεπατημένη- όλα επιτρέπονται.

Γιατί η παραβίαση των κανόνων είναι το μυστικό για το όμορφο μακιγιάζ-1
©Courtesy of Chanel

Η Pica, Global Creative Makeup and Color Designer του οίκου Chanel, πιστεύει ότι το μακιγιάζ είναι διασκεδαστικό και εφευρετικό. «Είναι σημαντικό να μην θεωρούμε ότι αυτό που κάνουμε είναι λάθος», λέει. «Δεν χρειάζεται να φτιάξετε το τέλειο περίγραμμα στη μύτη σας. Και αν θέλετε να βάλετε λιλά σκιά ανάμεσα στα μάτια σας, μπορείτε. Η ελευθερία έχει τον πρώτο λόγο».

https://www.instagram.com/p/B930e3XoZuV/?utm_source=ig_web_copy_link

Ναι, ελευθερία. Αλλά με σωστές κατευθυντήριες γραμμές, όπως το τέλεια εφαρμοσμένο μαύρο eyeliner ή το ομοιόμορφα τοποθετημένο κόκκινο gloss που βλέπετε εδώ. Κανόνες χωρίς τους οποίους η ελευθερία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόλυτη αποτυχία.

Πώς θα πετύχετε τη σωστή τεχνική; Αποφύγετε τα βήμα προς βήμα tutorials από το YouTube. Η Pica προτείνει να ξεκινήσετε από τη διάθεσή σας. «Συνήθως  παρατηρώ πώς αισθάνεται η γυναίκα μπροστά μου και δουλεύω με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αντί να δημιουργώ προκαθορισμένα makeup looks. Πρέπει να αφεθείτε λίγο -όχι απαραίτητα κάθε μέρα- και εάν αρχίσετε να ακολουθείτε τα συναισθήματά σας, το μακιγιάζ σας θα φαίνεται λιγότερο δομημένο και περισσότερο ονειρικό. Με όλα αυτά τα διαφορετικά looks, για παράδειγμα, ξεκίνησα με μια ιδέα που την άφησα να εξελιχθεί».

https://www.instagram.com/p/B_UkZqvIIwe/?utm_source=ig_web_copy_link

Χρειαζόμαστε επίσης χρόνο και μια διαφορετική νοοτροπία για να διασκεδάσουμε πειραματιζόμενοι με το μακιγιάζ. Όπως και έναν βαθμό τεχνικής. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η υφή, γιατί αυτή δημιουργεί βάθος. Πάρτε για παράδειγμα τα λαμπερά μάτια που βλέπετε εδώ, που δεν είναι μόνο glossy, αλλά υπάρχει μια ιριδίζουσα στρώση σκιάς από κάτω».

Αλλάζοντας λοιπόν την πίεση των δακτύλων σας, το πινέλο ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο χρησιμοποιείται για την εφαρμογή, θα δημιουργήσετε μια διαφορετική εικόνα. «Η κόκκινη απόχρωση που χρησιμοποίησα είχε σχεδόν την  ίδια υφή με τις watery αποχρώσεις των ματιών, αλλά χρησιμοποίησα το κόκκινο με μια πιο σκληρή τεχνική και με πολύ διαφορετικό εφέ», τονίζει.

Ίσως το πιο δύσκολο είναι να μάθετε πότε η εμφάνισή σας θα είναι ολοκληρωμένη. «Αυτή έρχεται όταν σταματάτε κατά κάποιον τρόπο να βλέπετε τον εαυτό σας όπως τον έχετε συνηθίσει», λέει η Pica. «Και τότε ξέρετε ότι έχετε τελειώσει». Ή, όπως λέει η παροιμία, απελευθερωθείτε και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

https://www.instagram.com/p/B_PkG-3oQ67/?utm_source=ig_web_copy_link

Read more at Vogue.co.uk

MHT