μανικιούρ-οι-6-τάσεις-ανάλογα-με-το-σχή-214412
©Hunter Abrams

Το ενδιαφέρον μας είναι λογικό να βρίσκεται στα ανοιξιάτικα trends που θα φωτίσουν το μανικιούρ μας. Αυτή τη φορά όμως εστιάζουμε στα nail trends που προσαρμόζονται σην επιδερμίδα, το μήκος ή το σχήμα των νυχιών. Ποια χρώματα ταιριάζουν περισσότερο στα κοντά νύχια; Ποια χρώματα κολακεύουν τα almond nails ή τα τετράγωνα και ποια nail art σχέδια θα αναδείξουν το δέρμα και το στυλ σας; Η Vogue μελέτησε τις τάσεις από τα shows των σχεδιαστών και συγκέντρωσε τα ιδανικά μανικιούρ για κάθε περίπτωση, τα οποία είναι κατάλληλα και για την μεταβατική περίοδο που διανύουμε τώρα και για κάθε μέρα.

Για κοντά νύχια

Αν προτιμάτε ένα πιο διακριτικό στυλ στο μανικιούρ σας και επιλέγετε κοντά ή τετράγωνα νύχια, τότε τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο είναι το καφέ και το μαύρο, τα σκούρα δηλαδή χρώματα, που δημιουργούν μια πιο έντονη αντίθεση με την επιδερμίδα.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-1
©Acielle/Style du Monde

Για almond νύχια

Αν έχετε μακριά αμυγδαλωτά νύχια, τότε μπορείτε πιο εύκολα να πειραματιστείτε με nail art σχέδια, όπως το νέο γαλλικό μανικιούρ. Μπορείτε για παράδειγμα να δοκιμάσετε το εφέ της ταρταρούγας στο τελείωμα των νυχιών, επιλέγοντας ένα διαφορετικό new french manicure.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-2
©Acielle/Style du Monde

Ένα ακόμα πιο τολμηρό και μοντέρνο μανικιούρ για almond nails, με έντονο φούξια χρώμα και μια λεπτή μπλε γραμμή περιμετρικά των νυχιών. Αυτό το στυλ αναδεικνύεται περισσότερο σε μακριά νύχια, γι’ αυτό και τα αμυγδαλωτά είναι το κατάλληλο σχήμα.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-3
©Acielle/Style du Monde

Για οβάλ νύχια

Το οβάλ σχήμα κάνει τα δάχτυλα να δείχνουν πιο μακριά, οπότε επιλέγοντας και μια πολύ ανοιχτή απόχρωση όπως η milky ή η nude, κοντά στο φυσικό χρώμα δηλαδή των νυχιών, δημιουργείται ένα ομοιόμορφο εφέ που κολακεύει ιδιαίτερα. Αυτές οι αποχρώσεις ταιριάζουν περισσότερο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-4
©Acielle/Style du Monde

Τα τετράγωνα νύχια

Αν έχετε επιλέξει μακριά τετράγωνα νύχια για το μανικιούρ σας, τότε αποφύγετε τις bold αποχρώσεις και κινηθείτε σε παστέλ όπως το λιλά ή και το buttery yellow.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-5
©Acielle/Style du Monde

Κοντά τετράγωνα νύχια

Σε αυτή την περίπτωση πείτε ναι στο διαχρονικό κόκκινο, το χρώμα του κρασιού ή και το μπορντό.

Μανικιούρ: Οι 6 τάσεις ανάλογα με το σχήμα των νυχιών-6
©Acielle/Sty;e du Monde

Διαβάστε επίσης | Στα πιο ωραία office looks της άνοιξης θα πρωταγωνιστούν αυτά τα παπούτσια