νερό-το-πρωί-8-λόγοι-που-δεν-πρέπει-να-το-282060
©unsplash

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι θα είναι το νέο πρόσωπο της L’Oréal Paris, η Kendall Jenner έκανε ένα Q&A και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού για τη ρουτίνα ομορφιάς της, το τελετουργικό που ακολουθεί καθημερινά προκειμένου να διατηρεί το δέρμα της τόσο λαμπερό και νεανικό. Ξεκινώντας από το skincare, το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν η ενυδάτωση και συγκεκριμένα η κατανάλωση νερού, μια συνήθεια που επιβάλλει καθημερινά στον εαυτό της.

«Η καθημερινή μου ρουτίνα είναι αρκετά απλή. Συνειδητοποίησα ότι less is more. Προτιμώ να κάνω ντους το βράδυ. Ξυπνάω, βουρτσίζω τα δόντια μου και πλένω το πρόσωπό μου. Μου αρέσει να πίνω πολύ νερό μόλις σηκώνομαι, το θεωρώ μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μου. Το βράδυ κάνω ένα ντους και πλένω ξανά το πρόσωπό μου», είπε, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το να καταναλώνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού, το πρωί με άδειο στομάχι.

Νερό το πρωί: 8 λόγοι που δεν πρέπει να το παραλείπετε-1
©unsplash

Γιατί πρέπει να πίνουμε πολύ νερό το πρωί

Το να πίνουμε νερό μόλις ξυπνήσουμε είναι ένας από τους κύριους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να εξασφαλίζεται η σωστή καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού και συνεπώς η ευεξία ολόκληρου του σώματος. Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να μη το παραλείπετε ποτέ βρίσκονται παρακάτω.

– Detox: Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι ευνοεί την αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού. Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί είναι ό,τι χρειάζεστε.

– Ομαλή λειτουργία του εντέρου: Η σωστή ενυδάτωση του εντέρου αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και μειώνει το κοιλιακό πρήξιμο.

– Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος:  Το νερό όχι μόνο αποβάλλει τις τοξίνες, αλλά βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των λιποαποθέσεων, χαλαρώνοντας τους μύες και επιτρέποντας στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος.

– Ενεργοποίηση του μεταβολισμού: Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας κατά περίπου 24%.

– Καθαρισμός των νεφρών: Το ουροποιητικό σύστημα επωφελείται επίσης από την συστηματική πρόσληψη νερού.

– Ενέγεια: Το νερό πριν από το πρωινό διεγείρει την αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και επομένως φέρνει περισσότερο οξυγόνο στο αίμα, δίνοντας ενέργεια στο σώμα.

– Απώλεια βάρους: Χάρη στη ικανότητά του να φέρνει κορεσμό, το νερό βοηθά και στην αποφυγή του τσιμπολογήματος μεταξύ των γευμάτων.

Διαβάστε επίσης | 6 ultra chic χρωματικοί συνδυασμοί για το καλοκαίρι

MHT