μεταξωτή-μαξιλαροθήκη-είναι-το-μυστι-277137
©unsplash

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ο πρώτος κανόνας της καλής υγείας και της ομορφιάς. Όσο κοιμόμαστε, ο οργανισμός κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίες για να παραμένουμε ενεργητικοί και ψυχικά σταθεροί μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος επιτρέποντάς του να δείχνει λαμπερό και υγιές.

Οι τρόποι να ενισχύσει κανείς την ποιότητα του ύπνου του είναι διάφοροι και φυσικά σχετίζονται με τις προσωπικές του ανάγκες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και μερικά τρικ που μπορούμε όλοι μας να εκμεταλλευτούμε προκειμένου να κοιμόμαστε καλύτερα, ανάμεσά τους και η αλλαγή μαξιλαροθήκης από βαμβακερή σε silk.

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες;-1
©unsplash

Τα οφέλη της μεταξωτής μαξιλαροθήκης

Αν εστιάζετε ιδιαίτερα στη φροντίδα και την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι απαραίτητη προσθήση στο skincare σας. Το μετάξι αφομοιώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δέρματος καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σερικίνη, μια πρωτεΐνη παρόμοια με τις κερατίνες της επιδερμίδας, και συνεπώς μπορεί να διασφαλίσει πως θα παραμείνει αναλοίωτο και ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πολλές από τις ρυτίδες και τα «σπασίματα» που παρατηρούμε στο δέρμα μας μόλις ξυπνάμε προέρχονται από την τριβή με το μαξιλάρι. Όσο κοιμόμαστε το πρόσωπο βυθίζεται στο μαξιλάρι και κάνει ακούσιες κινήσεις, για αυτό και σηκωνόμαστε με πρησμένα μάτια και ρυτίδες «ύπνου». Συνήθως, και τα δύο υποχωρούν μετά από κάποια ώρα, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι θα θέλαμε να τα αποφύγουμε ειδικά αν ανήκουμε στην κατηγορία όσων δεν κοιμούνται ανάσκελα.

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες;-2
©unsplash

Το μετάξι σαν υλικό έχει την ιδιότητα να «απορροφά» αυτή την τριβή – οι πρωτεΐνες του μεταξιού σχηματίζουν ένα είδος προστατευτικού πέπλου στο δέρμα αποτρέποντας τον σχηματισμό σημαδιών αλλά και ερεθισμών, όπως τα σπυράκια. Έτσι, και με τακτική χρήση της μεταξωτής μαξιλαροθήκης, το δέρμα αποκτά σταδιακά άλλη όψη δείχνοντας νεανικό και ξεκούραστο. Φυσικά, απαραίτητα είναι και τα βήματα skincare που προηγούνται του ύπνου, ιδιαιτέρως το ντεμακιγιάζ και η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας προσώπου και ματιών.

Το φριζάρισμα των μαλλιών

Παράλληλα με την αποτροπή των ρυτίδων στο πρόσωπο, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει και στο ζήτημα του φριζαρίσματος των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και ευάλωτα, κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάζονται πολύ από την υγρασία και αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα να φριζάρουν. Ένας από τους τρόπους να μειώσετε αυτό το φριζάρισμα είναι απομακρύνοντας τα μαλλιά από τις σκληρές βαμβακερές μαξιλαροθήκες που ενισχύουν την τριβή. Μία σε silk θα τα κρατήσει απαλά και περιποιημένα όλο το βράδυ, ειδικά αν τα πιάσετε και πλεξούδα.

Διαβάστε επίσης | Curtain bangs: Είναι το κούρεμα των celebrities

MHT