μαλλιά-που-φριζάρουν-το-απλό-βραδινό-τ-275892
©@anoukyve

Μπορεί να μπαίνουμε στο καλοκαίρι αλλά η υγρασία της ατμοσφαίρας δεν παύει να είναι ένας βασικός παράγοντας για το φριζάρισμα των μαλλιών μας. Αν και τα ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά είναι αυτά που είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, όλες έχουμε κατά καιρούς βρεθεί αντιμέτωπες με αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για αυτό και πάντα αναζητούμε τρόπους για να την αντιμετωπίσουμε.

Αν ρωτήσετε τους ειδικούς θα σας προτείνουν πολλά anti-frizz προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά και φυσικά μπορούν να λειάνουν και να τιθασεύσουν τα μαλλιά. Τέτοια μπορεί να είναι ένα ξηρό conditioner ή κάποιο ενυδατικό έλαιο που θα απορροφήσει την υγρασία και συνεπώς θα αλλάξει την εικόνα των μαλλιών κάνοντάς τα να δείχνουν υγιή και περιποιημένα. Παρολά αυτά όμως, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα ή έστω να το μειώσετε αρκετά ώστε να μη σας ενοχλεί.

Το απλό βραδινό τρικ

Ένας λόγος που τα μαλλιά φριζάρουν μετά τον ύπνο είναι η τριβή που έχουν με το μαξιλάρι. Ακόμη και τα πιο υγιή μαλλιά μπορούν να επηρεαστούν από αυτή την επαφή, και αυτό γιατί η τριβή είναι καταστροφική για την ίνα της τρίχας.

Ο τρόπος να αποφύγουμε την τριβή είναι πλέκοντας τα μαλλιά μας σε πλεξούδα πριν κοιμηθούμε. Με αυτό τον απλό και πολύ γρήγορο τρικ, που έχουμε ακούσει και από τις γιαγιάδες μας, τα μαλλιά παρεμένουν ασφαλή και καλοχτενισμένα, όποτε και φριζάρουν λιγότερο. Επιπλέον, μόλις λύσετε την πλεξούδα οι τρίχες θα έχουν σχηματίσει αυτό το φυσικά wavy εφέ που κολακεύει κάθε πρόσωπο.

Το κοκαλάκι που θα χρησιμοποιήσετε για να πιάσετε την κοτσίδα είναι εξίσου σημαντικό – προτιμήστε να είναι scrunchie με μεταξωτή επένδυση.

Μερικά έξτρα anti-frizz tips

Για να αποφύγετε το φριζάρισμα είναι σημαντικό να μη κοιμάστε με βρεγμένα ή νωπά μαλλιά. Η υγρασία απορροφάται από τη ρίζα της τρίχας και έτσι τα μαλλιά αποδυναμώνονται και χάνουν τη λάμψη τους. Πριν πέσετε στο κρεβάτι μπορείτε να τα χτενίσετε απαλά και να εφαρμόσετε κάποιο overnight serum στα μήκη. Παράλληλα, δοκιμάστε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, αντί τις πιο σκληρές βαμβακέρες.

Διαβάστε επίσης | Μαύροι κύκλοι: Πώς να τους αντιμετωπίσετε σύμφωνα με τους experts