πόσο-συχνά-πρέπει-να-αλλάζετε-τη-θέση-σ-272237
©Taylor Hill/Instagram

Μπορεί η θέση της χωρίστρας να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών;

Η hair care expert Miriam Quevedo αποκαλύπτει πως η χωρίστρα δεν σχετίζεται μόνο με τον όγκο των μαλλιών. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν και ο κορυφαίος hair guru Frédéric Fekkai, αλλάζοντας την κατεύθυνση της χωρίστρας, μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς την εμφάνιση μιας γυναίκας και τις αναλογίες στο πρόσωπό της. Πλέον όμως το ενδιαφέρον δεν εστιάζει στο look, αλλά και στη δύναμη των μαλλιών, καθώς η θέση της χωρίστρας βελτιώνει την πυκνότητα και μπορεί να αποτρέψει δερματολογικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως μια φλεγμονή ή η ξηροδερμία.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τη θέση στη χωρίστρα σας για υγιή μαλλιά;-1
©Taylor Hill/Instagram

Πόσο συχνά να αλλάζουμε θέση στη χωρίστρα;

Τα μαλλιά γερνούν έξι φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την επιδερμίδα του προσώπου και αυτό ευθύνεται και σε παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η περιβαλλοντική μόλυνση, τα εργαλεία styling, το lifestyle. Έχοντας τη χωρίστρα σας σταθερά στην ίδια θέση, εκθέτετε την επιδερμίδα της κεφαλής σε περιβαλλοντική μόλυνση. Το μικροβίωμα επηρεάζεται και η μόλυνση εισβάλλει μέσα από τους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα να αποτρέπει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Αλλάζοντας ελαφρώς τη χωρίστρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπλοκάρετε στην ουσία την ακτινοβολία από το να πέφτει ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Όπως συμβουλεύουν οι experts, αρκεί να μετακινείτε την χωρίστρα μια φορά την εβδομάδα ή έστω το μήνα, λίγα μόλις χιλιοστά αν δεν θέλετε μια δραστική αλλαγή στο στυλ σας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που επικρατεί έντονη ηλιοφάνεια, συστήνεται να μετακινείτε την χωρίστρα σας μια φορά την εβδομάδα. Το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε από τη μέση και να μετακινείστε σταδιακά προς το πλάι, επιστρέφοντας στη μέση.

Η αλλαγή της χωρίστρας μπορεί να μην σχετίζεται με τριχόπτωση, συνδέεται όμως με την πυκνότητα σε εκείνη την περιοχή, καθώς τα μαλλιά μπορεί σταδιακά να φαίνεται πως αραιώνουν γύρω από την χωρίστρα, οπότε μια απλή μετακίνηση έχει τη δύναμη να προλάβει αυτό το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης | Half ponytail: Είναι το χτένισμα του καλοκαιριού

MHT