εποχική-τριχόπτωση-5-σαμπουάν-που-δυνα-248354
©George Angelis/Shot by Gio

Η εποχική τριχόπτωση αποτελεί ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της φθινοπωρινής περιόδου, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Γι’ αυτό το λόγο και τα μεγαλύτερα haircare brands έχουν εστιάσει την έρευνά τους σε στοχευμένα προϊόντα που ενδυναμώνουν την τρίχα και μπορούν να προλάβουν την τριχόπτωση.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές, η κληρονομικότητα, το στρες, η κακή διατροφή, ακόμα και ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Την φθινοπωρινή περίοδο όμως και καθώς το σώμα εκτίθεται πια λιγότερο στον ήλιο σε σχέση με το καλοκαίρι, μπορούν να προκληθούν και πολλές αλλαγές στον οργανισμό μας, που οδηγούν στην εποχική τριχόπτωση.

Τα σαμπουάν που πρέπει να συμπεριλάβετε στην περιποίηση των μαλλιών σας, περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνες B, D, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιοτίνη, που προωθούν την ανάπτυξη της τρίχας και ενδυναμώνουν τις ρίζες. Άλλα δραστικά συστατικά είναι η μέντα, το δεντρολίβανο, το περγαμόντο, το έλαιο jojoba.

Κάνοντας ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιούνται οι θύλακες της τρίχας ενισχύοντας την διαδικασία της αναγέννησης, και επιβραδύνοντας την απώλεια των μαλλιών. Παράλληλα εξασφαλίζετε πλούσιο όγκο και λάμψη, δίνοντας νέα ζωή στα μαλλιά σας. Το σαμπουάν αποτελεί απλά ένα βήμα για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Ωστόσο αν παρατηρείτε μεγάλη απώλεια κατά το βούρτσισμα που διαρκεί για πολλούς μήνες, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό και να σας συστήσει τον απαραίτητο κύκλο εξετάσεων ή συμπληρώματα γι’ αυτό το σκοπό.

Η Vogue επέλεξε πέντε σαμπουάν για δυνατά μαλλιά

Εποχική τριχόπτωση: 5 σαμπουάν που δυναμώνουν τα μαλλιά-1
©Kerastase

Ενδυναμωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για αδύναμα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης που προκαλείται από το σπάσιμο Genesis Bain NutriFortifiant, Kerastase

Εποχική τριχόπτωση: 5 σαμπουάν που δυναμώνουν τα μαλλιά-2
©Phyto

Δυναμωτικό σαμπουάν για τη γυναικεία τριχόπτωση Phytocyane, Phyto

Εποχική τριχόπτωση: 5 σαμπουάν που δυναμώνουν τα μαλλιά-3
©Apivita

Τονωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για γυναίκες με Hippophae TC & Δάφνη, Apivita

Εποχική τριχόπτωση: 5 σαμπουάν που δυναμώνουν τα μαλλιά-4
©Κορρές

Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για γυναίκες με Κυστίνη και Γλυκοπρωτείνες, Κορρές

Εποχική τριχόπτωση: 5 σαμπουάν που δυναμώνουν τα μαλλιά-5
©Vichy

Dercos Technique Energy+ Σαμπουάν για τριχόπτωση, Vichy

Διαβάστε επίσης | 8 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο ντεμακιγιάζ

MHT