αντίο-ολόισια-μαλλιά-το-χτένισμα-με-όγ-238542
©Chanel

Το χτένισμα με πιστολάκι και βούρτσα πλέον δεν αποτελεί την πιο συχνή επιλογή στο styling, αφού τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της χρονιάς. Όμως αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι μαζί με τη νέα σεζόν και την πτώση της θερμοκρασίας, έρχεται και η επιστροφή μιας τεχνικής styling που επικρατούσε πριν καν κυριαρχήσουν οι ισιωτικές μαλλιών: το απλό βούρτσισμα με πιστολάκι, με στόχο τα υγιή μαλλιά με όγκο.

Όταν ρωτήσαμε τη Natalia Prager (technical trainer της Aveda) για τις νέες τάσεις που θα  δούμε στα κομμωτήρια το φθινόπωρο 2022, η expert μας αποκάλυψε: «Μια τάση που βλέπουμε καθαρά είναι η επιστροφή του blow-drying, ένας κλασικός τρόπος styling που γίνεται με μια βούρτσα και πιστολάκι». Αυτό που συνιστάται είναι η χρήση βούρτσας μαζί με θερμότητα, που επιτρέπει στη ρίζα να αναδεικνύει τη φυσική λάμψη του F layer, του πιο εξωτερικού στρώματος της τρίχας, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχετε μαλλιά με περισσότερο όγκο και πιο υγιή.

Αντίο ολόισια μαλλιά, το χτένισμα με όγκο είναι η τάση του φθινοπώρου-1
©Acielle/Style du Monde

To blow-drying επιστρέφει

Όπως είπαμε, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ήταν το πιο δημοφιλές styling πριν καν κυριαρχήσουν τα εργαλεία θερμότητας: «Ήταν πολύ της μόδας τη δεκαετία του ‘90 και τώρα επιστρέφει πιο ανανεωμένο. Το φθινόπωρο θα δούμε όμορφα μαλλιά που θα θυμίζουν ‘cover girl’, εμπνευσμένα από τα supermodels της εποχής», λέει η Prager. Και θα είναι το τυπικό hairstyle που φορούσαν και τότε τα top models, κάτι που είδαμε και τώρα στα μοντέλα της Chanel, στην πασαρέλα για το φθινόπωρο-χειμώνα 2022/2023.

Αντίο ολόισια μαλλιά, το χτένισμα με όγκο είναι η τάση του φθινοπώρου-2
©Acielle/Style du Monde

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του στεγνώματος με πιστολάκι είναι η ευελιξία του: προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους μαλλιών και τα κουρέματα (ακόμη και στο μακρύ bob): «Θα δούμε μαλλιά μέχρι τους ώμους, ανοιχτόχρωμα layers, ακόμη και στην περιοχή του contour, χτενίσματα με όγκο και κίνηση και λάμψη που θα αναδειχθούν με ένα μόνο blow-dry», προβλέπει η expert της Aveda. Όσον αφορά το χρώμα, η Prager πιστεύει ότι θα κυριαρχήσουν οι «βαθύτεροι, πιο φυσικοί, φωτεινοί και dimensional χρωματικοί τόνοι. Θα δούμε μια ώθηση στη χρήση ισιωτικών και balayage με μεγάλες αντιθέσεις». Με λίγα λόγια, επιστρέφουμε σε ένα styling που θα μας δώσει όγκο και θα βελτιώσει την υγεία των μαλλιών μας.

Διαβάστε επίσης | Γιατί να λούζετε τα μαλλιά σας ανάποδα;

MHT