τα-καλοκαιρινά-κουρέματα-για-όγκο-στα-230141
©Chanel

Σίγουρα, ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους λατρεύουμε τα layered κουρέματα είναι γιατί μας επιτρέπουν να ανανεώνουμε την εικόνα μας χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε πολύ έντονες αλλαγές. Λίγο φιλάρισμα, και τα μαλλιά αποκτούν αμέσως κίνηση και εφέ όγκου με έναν φυσικό τρόπο που κάνει τη διαφορά.

Στα 00s, μια δεκαετία που έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά αυτές τις σεζόν, τα κουρέματα με layers ήταν πρώτα στις τάσεις. Ευέλικτα και κατάλληλα για κάθε τύπο και μήκος μαλλιών, υιοθετήθηκαν από πολλές γυναίκες που ήθελαν κάτι διαχρονικό για τα μαλλιά τους και σήμερα αποτελούν ήδη classic. Αν και πλέον εφαρμόζονται πιο «διακριτικά» σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες, η δημοφιλία τους δεν έχει πέσει, αντιθέτως συγκαταλέγονται ανάμεσα στα must try κουρέματα του 2022.

Τα layered hairstyles που είναι τάση τώρα

Τα καλοκαιρινά κουρέματα για όγκο στα μαλλιά-1
©Acielle StyleDuMonde

Τα άνισα layers μπορεί να είναι σωτήρια για τα μακριά μαλλιά που έχουν χάσει τον «χαρακτήρα τους». Αν, λοιπόν, είστε φανατική των XL hairstyles, δοκιμάστε να τους δώσετε κίνηση κόβοντας λεπτά και διακριτικά layers, τα οποία φυσικά μπορείτε να ενισχύσετε με wavy και ογκώδη χτενίσματα.

Τα καλοκαιρινά κουρέματα για όγκο στα μαλλιά-2
©Givenchy

Αν έχετε λεπτά και μεσαίου μήκους μαλλιά, το φιλάρισμα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποκτήσουν νέο αέρα. Το σχήμα του προσώπου σας θα αναδειχθεί στο έπακρο, ενώ αν αποφασίσετε να κόψετε και μακριές αφέλειες θα έχετε αμέσως ένα από τα πιο hot κουρέματα της σεζόν.

Τα καλοκαιρινά κουρέματα για όγκο στα μαλλιά-3
©Acielle StyleDuMonde

Μπορεί το καρέ να θεωρείται statement από μόνο του, αλλά με τη βοήθεια των layers μπορεί πραγματικά να απογειωθεί. Το πάνω μέρος θα πάρει τον όγκο που χρειάζεται για να δείχνει πλούσιο και υγιές, ενώ στα μήκη θα δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα κίνηση που θα χαρίσει έξτρα νεανικότητα στην εμφάνιση.

Τα καλοκαιρινά κουρέματα για όγκο στα μαλλιά-4
©Chanel

Ακόμη και τα πολύ μακριά μαλλιά μπορούν να μεταμορφωθούν με τη βοήθεια των layers, ακριβώς όπως είδαμε στην πασαρέλα του οίκου Chanel.

Διαβάστε επίσης | Αόρατα layers: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα μαλλιά

MHT