μακριές-αφέλειες-τα-hairstyles-που-θα-σώσουν-τη-228043
©Chanel

Η αλήθεια είναι πως οι αφέλειες δεν είναι και το πιο εύκολο hairstyle που μπορεί κανείς να επιλέξει. Πάντα κομψές και με νεανική διάθεση είναι σίγουρα must try ανάλογα με το σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας, ωστόσο απαιτούν περιποίηση και συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Τι γίνεται λοιπόν όταν οι αφέλειες έχουν ξεπεράσει σε μήκος τα φρύδια και μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα;

Αν έχετε αποφασίσει πως θα μακρύνετε τις αφέλειές σας, αλλάζοντας το κούρεμά σας, θα διανύσετε αναγκαστικά το μεταβατικό στάδιο που δεν θα έχετε ούτε αφέλειες, ούτε φράντζα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα μπορείτε να κάνετε styling στα μαλλιά σας για να στέκονται όπως σας αρέσει, αλλά σίγουρα θα πρέπει να κάνετε υπομονή να μακρύνουν, και ίσως να εφαρμόσετε μερικά τρικ που θα βοηθήσουν τα μαλλιά να δείχνουν καλύτερα.

Πάρτε μια γεύση από τα hairstyles με μακριές αφέλειες:

Μακριές αφέλειες: Τα hairstyles που θα σώσουν την κατάσταση-1
©Chanel

Οι πασαρέλες της άνοιξης, αλλά και του φθινοπώρου για το 2022, επιβεβαίωσαν πως οι αφέλειες που έχουν αφεθεί να μακρύνουν μπορεί να είναι και τάση. Τόσο στον Saint Laurent, όσο και στον οίκο Chanel, είδαμε επιμελώς ατημέλητα hairstyles, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι μακριές αφέλειες και ο τρόπος που χτενίστηκαν. Συγκεκριμένα, τα δύο επικρατέστερα styles ήταν δύο.

Μακριές αφέλειες: Τα hairstyles που θα σώσουν την κατάσταση-2
©Chanel

Αφέλειες χωρισμένες στη μέση

Αν τα μαλλιά σας είναι σχετικά λεπτά και όχι τόσο πυκνά, μπορείτε εύκολα να χωρίσετε τις αφέλειες σαν «κουρτινάκια» στη μέση και να τις τοποθετήσετε χτενίζοντάς τις δεξιά και αριστερά. Αν τα μαλλιά σας είναι πυκνά και πιο δύσκολα στη διαχείριση, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από τους ειδικούς να σας αραιώσουν τις αφέλειες στο κέντρο, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να χωριστούν.

Αφέλειες σαν φράντζα στο πλάι

Μακριές αφέλειες: Τα hairstyles που θα σώσουν την κατάσταση-3
©Saint Laurent
Μακριές αφέλειες: Τα hairstyles που θα σώσουν την κατάσταση-4
©Saint Laurent

Για την περίπτωση που οι αφέλειές σας έχουν μακρύνει αρκετά, ξεπερνώντας κατά πολύ τα φρύδια, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι τελείως διαφορετικό, αλλάζοντας με Saint Laurent αναφορές το look σας. Πειραματιστείτε με τη χωρίστρα και φέρτε όλα τα μαλλιά στο ένα πλάι – μαζί και τις αφέλειες, που πλέον θα λειτουργούν ως φράντζα.

Διαβάστε επίσης | Off black brunette: Τα σκούρα καστανά μαλλιά είναι η τάση για το καλοκαίρι 2022