αφέλειες-οι-τάσεις-της-άνοιξης-ανάλογ-206730
©Pixelformula

Αυτή τη χρονιά οι μακριές, κοντές ή μεσαίες αφέλειες, πρωταγωνιστούν στα πιο δημοφιλή κουρέματα, επιβεβαιώνοντας πως ένα επιτυχημένο σχήμα, μπορεί να αλλάξει εντελώς ένα hairstyling, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών μας.

Οι ανοιχτές και μακριές αφέλειες ήταν η τάση που είδαμε πέρυσι. Το 2022 το ζητούμενο είναι να ανακαλύψουμε αυτό το στυλ που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου ή την υφή των μαλλιών. Στα catwalks για την Άνοιξη 2022, είδαμε τις curtain αφέλειες με το parisian vibe, τις στρογγυλές, τις curly ακόμα και τις αρκετά κοντές. Η hairstylist Maria Baras εξηγεί πως ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να πειραματιστούμε με τις αφέλειες, αφού μπορούμε να μάθουμε να τις ισιώνουμε και να τους δίνουμε όγκο με το σεσουάρ. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που τις αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά, για ένα πιο ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα.

Η Vogue προτείνει τα κουρέματα με αφέλειες που μπορείτε να τολμήσετε τώρα, με έμπνευση τις τάσεις της Άνοιξης. 

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-1
©Saint Laurent

Οι curtain Nirvana αφέλειες 

Οι πλαϊνές αφέλειες ή curtain bangs, που ανοίγουν λίγο στο κέντρο του μετώπου, επιστρέφουν και αυτή την σεζόν. Τώρα όμως θα έχουν πιο grunge και πιο 90s αισθητική. Οι αφέλειες του 2022 είναι πιο πυκνές και ασύμμετρες, όπως και στο show του Saint Laurent. Ταιριάζουν σε μακρόστενα πρόσωπα και σε μαλλιά με όγκο

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-2
©Pixelformula

Οι λεπτές αφέλειες 

Αυτές οι αφέλειες, είναι λίγο πιο κοντές στο κέντρο του προσώπου και πιο μακριές στο πλάι, ενώ οι άκρες τους είναι στρογγυλεμένες. Καθώς αυτό το στυλ προσαρμόζεται, μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σχήμα προσώπου.

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-3
©Burberry

Οι μακριές αφέλειες 

Αυτό το στυλ φτάνει στο πιγούνι. Οι μακριές αφέλειες δεν μπλέκονται με τα υπόλοιπα μαλλιά όμως, ο στόχος είναι να ξεχωρίζουν στα πλαϊνά του προσώπου. Ταιριάζουν περισσότερο σε ίσια και αρκετά μακριά μαλλιά.

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-4
©Erdem

Οι baby bangs 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις baby αφέλειες. Την Άνοιξη του 2022, αυτές οι κοντές αφέλειες θα είναι πιο soft και με layers για να έχουν μια φυσική κίνηση. Ταιριάζουν σε οβάλ πρόσωπα ή με γωνίες.

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-5
©Pixelformula

Οι full αφέλειες 

Το στυλ τους είναι αρκετά έντονο και τονίζει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Καλύτερα να αποφύγετε τις full αφέλειες αν έχετε πολύ έντονα ζυγωματικά ή jawline.

Αφέλειες: Οι τάσεις της άνοιξης ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-6
©Balmain

Οι side bangs

Ο πιο εύκολος τρόπος να κόψετε αφέλειες είναι να τους δώσετε πλαϊνή φορά σαν φράντζα. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για στρογγυλά πρόσωπα, καθώς δημιουργεί γωνίες.

Διαβάστε επίσης | Skincare: Γιατί πρέπει να αλλάζουμε την ρουτίνα μας ανά περιόδους;