κουρέματα-και-χτενίσματα-όλες-οι-τάσε-206115
©Taylor LaShae/Instagram

Η νέα χρονιά είναι εδώ και μπαίνουμε σε mood ανανέωσης αλλάζοντας τα μαλλιά μας. Ένα νέο κούρεμα και ένα διαφορετικό χτένισμα, μπορούν πάντα να μας ανεβάσουν την διάθεση, κάτι που έχουμε ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο. “New Year, New You” είναι το μήνυμα για να αγκαλιάσουμε το 2022 με θετικά vibes. Τα μακριά μαλλιά με layers γίνονται ξανά η πιο σέξυ πρόταση, το καρέ κούρεμα είναι πάντα στη μόδα και έχει να μας προτείνει και ένα νέο twist, ενώ θα δούμε και μια επιστροφή στη φυσική ομορφιά και τα natural hair, τόσο στα κουρέματα, όσο και στα χτενίσματα.

Οι κορυφαίοι hairstylists αποκαλύπτουν στη Vogue τα hairtrends που θα πρωταγωνισήστουν το 2022, τα so fresh κουρέματα και τα χτενίσματα για να τολμήσετε μια αλλαγή στο look σας.

Το νέο κούρεμα

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και να έχουν ένα μοντέρνο σχήμα, μην παραλείπετε να τα κόβετε κάθε έξι μήνες ή και πιο συχνά αν θεωρείτε πως χρειάζεται. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, δώστε τους αέρινη κίνηση και όγκο με layers, φιλαρίσματα δηλαδή. Τα εντελώς φλατ μαλλιά δεν είναι πλέον στη μόδα, ο στόχος είναι να δείχνουν πάντα περιποιημένα και εντυπωσιακά, ακόμα και χωρίς styling, συμβουλεύει ο hairstylist Luke Hersheson.

View this post on Instagram

A post shared by Yumi Nu (@_yumi_nu)

To bob haircut είναι πάντα εδώ

Το κοντό καρέ κούρεμα παραμένει πιο δημοφιλές από ποτέ, όπως εξηγεί ο hairstylist George Northwood. Μπορεί όμως να έχει πολλές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τον όγκο που θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας, την υφή, τα διακριτικά layers. Το 2022 μην διστάσετε να τολμήσετε ένα λίγο πιο κοντό καρέ, σε σχέση με τις άλλες χρονιές, όχι όμως ένα φλατ τετραγωνισμένο κούρεμα, αλλά με φυσική κίνηση.

Κουρέματα και χτενίσματα: Όλες οι τάσεις για το 2022-1
©Taylor LaShae/Instagram

Επιστροφή στο blow-dry

Η πανδημία μας κράτησε για καιρό μακριά από τα κομμωτήρια, με τα ανεπιτήδευτα messy χτενίσματα να γίνονται η νέα τάση. Το 2022 όμως βλεπουμε μια στροφή στα εντυπωσιακά μαλλιά. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, το blow-dry επιστρέφει, τα μαλλιά έχουν έντονες μπούκλες και λάμπουν, χάρη σε ειδικές θεραπείες και ενυδατικα έλαια.

Κουρέματα και χτενίσματα: Όλες οι τάσεις για το 2022-2
©Negin Mirsalehi/Instagram

Το expensive look

Σκεφτείτε τις σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής πριν επισκεφτείτε τον κομμωτή τους. Τα μαλλιά τους έχουν πάντα όγκο στις ρίζες και είναι απόλυτα τιθασευμένα με προϊόντα κατά του φριζαρίσματος.

Τα σγουρά μαλλιά

Αν έχετε curly μαλλιά μην προσπαθείτε πια να τα ισιώνετε. Αντίθετα αναδείξτε τα περισσότερο, κόβοντας layers, φράντζες ή αφέλειες, που θα δώσουν σε αυτό το κούρεμα ακόμα περισσότερο όγκο. Αφήστε τα επίσης να στεγνώσουν φυσικά.

Κουρέματα και χτενίσματα: Όλες οι τάσεις για το 2022-3
©Marie Teissonniere/Instagram

Διαβάστε επίσης | Χρώματα μαλλιών και highlights: Όλες οι τάσεις του 2022

MHT