τα-5-trending-κουρέματα-του-2022-205857
©Chanel

Τα trending κουρέματα του 2022 μας βάζουν σε mood ανανέωσης, από την πιο ριζική, μέχρι την πιο μικρή που όμως έχει την δύναμη να αλλάξει την εμφάνισή μας. Τα catwalks για την Άνοιξη 2022 και το street style, έδειξαν ήδη τις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά, όπως και τα κουρέματα που θα έχουν την μεγαλύτερη απήχηση τη νέα χρονιά.

Μια ανανέωση ειδικά τώρα μας φαίνεται μάλλον απαραίτητη για ένα boost στην ψυχολογία μας και ένα ραντεβού με τον κομμωτή μας ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε το 2022.

Από τα long bobs μέχρι τα layers, τα ασύμμετρα pixie cuts και τα μαλλιά με όγκο, αυτά είναι τα κουρέματα που θα τολμήσουμε τώρα.

Τα 5 trending κουρέματα του 2022-1
©Fendi

Αφέλειες με layers

Οι αφέλειες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε μια αλλαγή στην εμφάνισή σας, χωρίς να αλλοιώσετε το μήκος των μαλλιών σας. Είτε έχετε μακριά μαλλιά, είτε καρέ, ακόμα και pixie, μπορείτε να τολμήσετε τα bangs. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε για το 2022, είναι πως οι αφέλειες θα έχουν layers, ώστε να δίνουν την αίσθηση της φυσικής κίνησης στα μαλλιά, και φτάνουν στο ύψος των φρυδιών ή λίγο πιο κάτω.

Τα 5 trending κουρέματα του 2022-2
©Getty Images

Τα μακριά μαλλιά με layers 

Τα μακριά μαλλιά ίσως είχαν μπει στο παρασκήνιο λόγω της επικράτησης του καρέ, τώρα όμως επιστρέφουν ξανά. Αυτή τη χρονιά τα μακριά μαλλιά αποκτούν φυσική κίνηση μέσα από ανάλαφρα layers που χαρίζουν όγκο και δεν χρειάζονται ούτε styling, ούτε ανανέωση. Αρκεί να τα φροντίζετε με μάσκες ενυδάτωσης, ώστε οι άκρες να δείχνουν πάντα περιποιημένες.

Τα 5 trending κουρέματα του 2022-3
©Acielle/Style du Monde

Το μακρύ καρέ 

Για ακόμα μια φορά η απάντηση στο ερώτημα γύρω από το ποιο κούρεμα ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο, είναι το long bob, δηλαδή το μακρύ καρέ. Το είδαμε στα SS22 shows των Bottega Veneta και Chanel και μπορεί να είναι super straight ή με layers.

Τα 5 trending κουρέματα του 2022-4
©AZ Factory

Τα afro hair

Αγκαλιάστε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας και δώστε τους ακόμα περισσότερο όγκο μέσα από layers. Τόσο τα afro hair όσο και τα curly, δεν κρύβονται πια πίσω από θεραπείες κερατίνης, αλλά αναδεικνύονται και θεωρούνται μεγάλη τάση.

Τα 5 trending κουρέματα του 2022-5
©Alexander McQueen

Το νέο pixie cut

Η δεκαετία του 2000 είναι τάση την Άνοιξη του 2022, τόσο στην γκαρνταρόμπα, όσο και στα μαλλιά. Το νέο pixie cut είναι ασύμμετρο και με ένα grunge αέρα, για να ταιριάζει με τα low rise τζιν και τις combat boots.

Διαβάστε επίσης | Party hair: 20 pro tips για εντυπωσιακά μαλλιά