τα-hot-κουρέματα-του-φθινοπώρου-που-θα-υι-185263
©Saint Laurent

Βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, γνωρίζουμε όμως τα hair trends που θα πρωταγωνιστήσουν το φθινόπωρο και τα κουρέματα που θα γίνουν big hits. Οι συλλογές των κορυφαίων οίκων για το φθινόπωρο 2021, έδειξαν όλες τις τάσεις στα μαλλιά που θα μας απασχολήσουν, τα κουρέματα που θα παραμείνουν στη μόδα, τα νέα στυλ αλλά και αυτά που ανανεώνονται με μικρές πινελιές. Ο γενικός κανόνας που επικρατεί είναι πως τα μαλλιά της επόμενης σεζόν θα είναι απλά και ανεπιτήδευτα, easy-to-style ώστε να δείχνουν πάντα τέλεια χωρίς προσπάθεια.

H Vogue συγκέντρωσε τα κουρέματα του φθινοπώρου 2021 που θα υιοθετήσουμε από τώρα:

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-1
©Acielle/Style du Monde

Ίσια καρέ και λιγότερα layers

Την προηγούμενη σεζόν τα μαλλιά είχαν layers και κίνηση. Το φθινόπωρο όμως βλέπουμε πως τα καρέ κουρέματα θα είναι ίσια και γεωμετρικά, δηλαδή χωρίς ασυμμετρίες και φιλαρίσματα. Πρόκειται για ένα πιο polished καρέ cut το οποίο ταιριάζει ιδιαίτερα σε πιο σκουρόχρωμα μαλλιά για να δείχνει και πιο λαμπερό το αποτέλεσμα.

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-2
©Saint Laurent

Κοντό καρέ με αφέλειες

Το καρέ κούρεμα είναι πλέον τόσο διαχρονικό που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το επόμενο φθινόπωρο όλα δείχνουν πως θα το συναντάμε πιο συχνά με αφέλειες, ώστε να γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον και κολακευτικό. Το bob με αφέλειες είναι ένα κούρεμα φρέσκο και edgy, που δεν απαιτεί καν styling, ενώ το πρότειναν οίκοι όπως ο Saint Laurent, άρα θα γίνει μεγάλη τάση.

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-3
©George Angelis/Shot by Gio

Bob 1 – Lob 0

Τα καρέ έχουν πλέον ξεκάθαρα κοντό μήκος. Αυτό το ενδιάμεσο μακρύ καρέ που συνήθως επέλεγαν οι γυναίκες που δεν ένιωθαν έτοιμες να αποχωριστούν τα μακριά μαλλιά τους, είναι πλέον ξεπερασμένο. Το bob,  δηλαδή το κοντό καρέ, προσαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, μπορεί να έχει κίνηση, είναι πολύ ευέλικτο για να μην χρειάζεται styling και ταυτόχρονα πολύ θηλυκό. Το κοντό καρέ φέτος μπορεί να είναι και razor cut, ώστε να έχει ένα αυστηρό τετραγωνισμένο αποτέλεσμα.

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-4
©Acielle/Style du Monde

 Τα μακριά μαλλιά

Φυσικά και δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, απλά βρέθηκαν για λίγο στο παρασκήνιο μπροστά στην τεράστια απήχηση του καρέ. Το φθινόπωρο του 2021 θα δούμε ξανά τα μακριά μαλλιά με όγκο, χωρίς αφέλειες ή φράντζες, απλά με έντονο όγκο και κίνηση.

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-5
©Saint Laurent

Η μακριά φράντζα

Οι αφέλειες αρέσουν πάντα, ίσως όμως δεν έχουμε βρει ακόμα αυτό το στυλ που μας ταιριάζει περισσότερο ή αυτό το χτένισμα που θα μας επιτρέπει να τις διατηρούμε στυλιζαρισμένες. Οι μακριές φράντζες είναι η εναλλακτική για όσες διστάζουν να επιλέξουν αφέλειες και σίγουρα πρόκειται για μια θηλυκή πρόταση. Ο οίκος Saint Laurent προτείνει φράντζα που φτάνει στο ύψος των ζυγωματικών, οπότε αυτός είναι και ο κανόνας που θα ακολουθήσουμε.

Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα-6
©Acielle/Style du Monde

To short cut

Αν δεν φοβάστε να επιλέξετε ένα πολύ κοντό κούρεμα, τότε προτιμήστε ένα σκούρο χρώμα, ώστε να λάμπει περισσότερο.

Διαβάστε επίσης | Η τεχνική για κυματιστά μαλλιά χωρίς θερμότητα

MHT