αυτά-τα-χρώματα-δείχνουν-τα-μαλλιά-πλο-179395
©Jonathan Daniel Pryce

Ναι, υπάρχουν χρώματα στα μαλλιά που έχουν τη δυναμική να μεταμορφώσουν όλη την εμφάνισή μας. Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται κυρίως για τα σκούρα χρώματα, αυτά που με τον τόνο τους μπορούν να δείξουν τα μαλλιά μας πιο υγιή, πλούσια και πυκνά. Το καθαρό μαύρο δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις αποχρώσεις, αλλά το σκούρο καστανό, το σοκολατί και το χρώμα της mocha συνθέτουν τα key-colors που θα δώσουν ένα τελείως νέο εφέ στα μαλλιά σας.

Σημασία έχει περισσότερο το χρώμα που αποφασίζετε να βάψετε τις ρίζες σας. Σκουραίνοντας τη ρίζα έχετε ένα πιο «μεστό» εφέ στα μαλλιά, κάνοντάς τα να μοιάζουν περισσότερο ογκώδη, ενώ ανοίγοντας τη ρίζα, τα μαλλιά τείνουν να δείχνουν πιο λίγα και αραιά, πράγμα που πρέπει να αποφύγετε, ειδικά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ένα γλυκό καστανό χρώμα προς το σκούρο καφέ είναι ιδανική λύση.

Αν ωστόσο εκτός από όγκο, θέλετε να χαρίσετε στα μαλλιά σας κίνηση και ζωντάνια, μια ωραία ιδέα θα ήταν ενώ τα σκουρύνετε να δοκιμάσετε και τεχνικές όπως το γνωστό μπαλαγιάζ για τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο θα «ταράξετε» την φλατ αίσθηση που μπορεί να αποπνέει ένα total brown hairstyle και θα φωτίσετε τα σημεία που πρέπει για να δείχνετε νεότερη και in fashion.

Διαβάστε επίσης | Μάσκα με αβοκάντο: Μια εύκολη συνταγή για φυσικά λαμπερά μαλλιά

MHT