6-κουρέματα-που-δίνουν-όγκο-στα-μαλλιά-178392
©Isabel Marant

Το σωστό κούρεμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα των μαλλιών σας. Ακόμα και τα πιο άτονα ή λεπτά μαλλιά, με το κατάλληλο haircut μπορούν να αποκτήσουν όγκο και κίνηση. Κρατήστε σημειώσεις, κάντε screenshot το αγαπημένο σας κούρεμα και δείξτε το στον κομμωτή σας στο αμέσως επόμενο ραντεβού σας.

6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-1
©Xenia Adonts/Instagram

Το κοντό καρέ

Είναι το πιο δημοφιλές κούρεμα των τελευταίων χρόνων και το πιο εύκολο στο styling. Το bob λειτουργεί καλύτερα σε ίσια μαλλιά, ώστε να φτάνει περίπου στη μέση του λαιμού. Για να έχει όγκο αυτό το κούρεμα, χρειάζεται ασυμμετρίες στο επάνω μέρος του κεφαλιού και layers. Ένα ακόμα τρικ είναι να τα στεγνώνετε ανάποδα με το πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα.

6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-2
©Mica Arganaraz/Instagram

Τα messy μαλλιά

Τα σπαστά μαλλιά πάντα έχουν περισσότερο όγκο από τα πιο polished. Αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά κυματιστά, επιλέξτε ένα καρέ ασύμμετρο κούρεμα, χωρίς έντονες άκρες, και με layers στο πάνω μέρος. Τα μαλλιά σας θα δείχνουν πολύ φυσικά και με όγκο.

6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-3
©Matilda Djerf/Instagram

Τα μακριά μαλλιά με layers

Αν αγαπάτε τα μακριά μαλλιά σας δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αποχωριστείτε. Απλά κόψτε μερικές τούφες πιο κοντές γύρω από το πρόσωπο, δημιουργώντας μια μακριά φράντζα και layers στα υπόλοιπα μαλλιά. Μην τα ισιώνετε για να διατηρούν τον απαραίτητο όγκο.

6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-4
©Jonathan Daniel Pryce

To pixie haircut

Σε αντίθεση με την αίσθηση που επικρατεί, τα κοντά μαλλιά μπορούν να έχουν όγκο. Το pixie haircut είναι μια τολμηρή επιλογή που τολμούν λίγες γυναίκες. Με διακριτικά layers στο πάνω μέρος, επιτυγχάνεται ο απαραίτητος όγκος στα μαλλιά, ενώ αυτό το κούρεμα τονίζει τα ζυγωματικά σας.

Οι αφέλειες

Είτε μπροστά στο πρόσωπο, είτε curtain bangs, οι αφέλειες χαρίζουν πάντα όγκο και κίνηση σε ένα look.

6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-5
©Soren Jepsen
6 κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά-6
©Jeanne Damas/Instagram

Το lob

Το μακρύ καρέ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο. Απλά ζητήστε από τον κομμωτή σας να προσθέσει layers γύρω από τη χωρίστρα και να κόψει τις άκρες πιο στρογγυλεμένες για να γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Διαβάστε επίσης | Honey Lemon: Η τέλεια απόχρωση για τις καστανές που θέλουν να γίνουν ξανθές

MHT